Menu English

Monique van den Heuvel

Onderzoeker

Sinds 2013 is Monique van den Heuvel werkzaam bij Kenniscentrum Talentontwikkeling. Daarnaast is ze hoofddocent Pedagogiek en Didactiek bij de Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn.

Samen met lector Ellen Klatter en pedagoog/onderzoeker Wouter Pols werkt Monique aan het project Pedagogische Empowerment in het middelbaar beroepsonderwijs: een onderzoeks- en begeleidingstraject gericht op docenten in het middelbaar beroepsonderwijs. Het gaat hierbij om de pedagogische cultuur en de pedagogische houding van de leraren in het beroepsonderwijs. Monique neemt deel aan Werkverband Beroepsonderwijs en begeleidt de leergang Beroepspedagogiek met John Schobben. Daarnaast begeleidt zij de trajecten Verdiepende Pedagogiek binnen HR Academie en initieert zij de PLG Pedagogiek i.s.m. met lector Carlos van Kan, hoofddocenten Pedagogiek en Didactiek en docenten Verdiepende Pedagogiek en leergang Beroepspedagogiek.

Monique was programmaleider Excellent Onderwijs bij het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie van Hogeschool Rotterdam en ze was betrokken bij de Master Leren en Innoveren van de hogeschool. Met voormalig lector Piet Boekhoud begeleidde zij docententeams van verschillende ROC’s in het land. Doel: bewustwording van hun pedagogische kwaliteit en werken aan een pedagogisch klimaat.

Voor haar loopbaan bij Hogeschool Rotterdam was Monique docent, medewerker en coördinator bij verschillende organisaties in de kunst- en cultuursector.

Pedagogisch tact binnen en buiten Hogeschool Rotterdam

Lees een aantal artikelen over hoe er binnen en vanuit Hogeschool Rotterdam gewerkt wordt aan pedagogisch tact van docenten.

Lees meer over pedagogisch tact

Volg Monique van den Heuvel

Op social media

Project(en)

Van Monique van den Heuvel

Publicatie(s)

Van Monique van den Heuvel
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen