Menu English

Claudia Gomes

Onderzoeker en Promovenda

Claudia is onderzoeker bij het lectoraat Studiesucces en doet onderzoek naar de psychosociale factoren die van invloed zijn op studiesucces in het eerste studiejaar. Zo heeft zij onderzoek gedaan naar de Sense of Belonging van eerstejaars studenten. Sense of Belonging is de mate waarin je verbondenheid voelt met je studieomgeving en succesvol bent geïntegreerd in je opleiding. Een hoge mate van Sense of Belonging bij de student verhoogt de commitment naar de opleiding toe en vergroot het studiesucces van de student.

Voor haar promotieonderzoek zal zij onderzoeken hoe een student identiteit in het eerste studiejaar wordt gevormd en hoe dit gerelateerd is aan studiesucces in het propedeusejaar.

I BELONG HERE

Student Sense of Belonging en de relatie met studentsucces.

''Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk het is om je ergens thuis te voelen, je gezien, gehoord en erkend te voelen en welke impact dit op je persoonlijke ontwikkeling en je studentsucces kan hebben''. 

Lees het boek van Claudia

‘Dit is jouw nieuwe community. Je bent hier welkom, maar neem ook zelf je plek in’

‘Wat ik belangrijk vind is dat een docent zijn klas behandelt als zijn eigen mini-familie. De hogeschool is als een dorp met daarbinnen je eigen huis waarin je eigen normen en waarden gelden.’

Lees het artikel op Profielen

Project(en)

Van Claudia Gomes

Publicatie(s)

Van Claudia Gomes
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen