Menu Zoeken English

Claudia Gomes

Beleidsonderzoeker

Claudia voert jaarlijks het 100 dagen HR onderzoek uit; een onderzoek in samenwerking met de R6-hogescholen met als doel het in kaart brengen van factoren die leiden tot studiesucces in het eerste jaar. Daarnaast is zij lid van de Denktank Studiesucces.

Sense of Belonging
Binnen Kenniscentrum Talentontwikkeling doet zij onder de vlag van lectoraat Studiesucces onderzoek naar de Sense of Belonging van eerstejaars studenten. Sense of Belonging is de mate waarin je verbondenheid voelt met je studieomgeving en succesvol bent ge├»ntegreerd in je opleiding. Een hoge mate van Sense of Belonging bij de student verhoogt de commitment naar de opleiding toe en vergroot het studiesucces van de student. Met dit onderzoek 
geeft zij antwoord op de vraag ├│f en in hoeverre die relatie bestaat voor eerstejaars studenten van Hogeschool Rotterdam.

Trainer persoonlijke effectiviteit
Claudia combineert haar werkzaamheden als onderzoeker met die van trainer persoonlijke effectiviteit. Zo traint zij peercoaches en geeft zij keuzevakken aan studenten van de hogeschool op het gebied van faalangstreductie, assertiviteit, uitstelgedrag en motivatie.

I BELONG HERE

Student Sense of Belonging en de relatie met studentsucces.

''Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe belangrijk het is om je ergens thuis te voelen, je gezien, gehoord en erkend te voelen en welke impact dit op je persoonlijke ontwikkeling en je studentsucces kan hebben''. 

Lees het boek van Claudia

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen