De magie van motivatie en modus
Door: Eva Thier en Mirjam Verboom
Wil jij de magie tussen motivatie en modus ervaren? Doe mee aan onze magische workshop, waarin we de kracht van motivatie en de rol van modus verkennen.
Door te ervaren ontdek je hoe je motivatie kunt bevorderen en versterken. Daarnaast maken we de koppeling naar de theorie over motivatie. Aan het eind maak je de vertaalslag naar je eigen werkpraktijk.
Leerbevorderende feedback
Door: Trijnke van Dijk en Suzanne Fagel
Hoe kun je met jouw feedback het leren van de student positief beïnvloeden? In deze workshop oefen je met het geven van leerbevorderende feedback. Niet alleen op de dimensies inhoud en strategie, maar juist ook op modus en persoonlijke kwaliteit. We gaan ervaren wat aandacht voor deze vormen van feedback kunnen opleveren voor het leerproces van studenten.
Een cultuur van hoge verwachtingen: Teach as you preach, lead as you preach
Door: Josine Cats en Jarise Kaskens
Wil je een cultuur van hoge verwachtingen in je opleiding? Als leidinggevende ben je cultuurdrager! Deze workshop gaat over hoe je didactisch coachen kunt inzetten als leidinggevende. Meepakker van de dag: inzicht in eigen leidinggevende kwaliteiten en tools voor toepassing.
Spelen met hoge verwachtingen en didactisch coachen
Door: Fanny Luykx en Arnoud de With
Speel mee met Monopoly – de kweekvijver voor hoge verwachtingen en maak kennis van hoge verwachtingen en didactisch coachen op een sprankelende en interactieve manier.
De kracht van vragen: studenten aan het denken zetten.
Door: Nora el Maanni en Bernice Keerveld-Bruijel
Hoe zet je studenten aan het denken door de kracht van vragen? In deze interactieve workshop leer je hoe je prikkelende vragen kunt gebruiken om nieuwsgierigheid te wekken en diepgaander denken te stimuleren. Met praktische voorbeelden en korte oefeningen ontdek je hoe vragen een sleutelrol spelen in activerend en motiverend onderwijs.
Didactisch coachen inzetten als gesprekstechniek
Door: Daisy Schouten en Corine Ballering
Menig student maakt gebruik van AI. Of dat nou wordt toegestaan, resultaat oplevert, helpt bij het leerproces, of niet. In de deze workshop verkennen we de mogelijkheden die Didactisch coachen biedt om studenten te begeleiden in het omgaan met AI en om hierover met hen een constructief gesprek te voeren, op een manier die hun leer- en groeiproces ondersteunt.
Geraakt worden - hoe reguleer ik dan mijn modus?
Door: Danique Kakebeen
In het werk dat wij doen is het onvermijdelijk dat we af en toe geraakt worden door wat een ander doet of zegt. Hoe gaan we hiermee om, of in termen van didactisch coachen: hoe reguleer je dan je eigen modus? In deze workshop reflecteren we op een casus waarin 'persoonlijk geraakt zijn' centraal staat. We gaan dit stapsgewijs doen, waarbij we elkaar al didactisch coachend verder helpen.
Hoe ziet jouw mindset eruit?
Door: Monique Oudes en Loes Waij
In deze interactieve workshop ga je aan de slag met growth mindset. Wat is een growth mindset en hoe kan didactisch coachen helpen deze te ontwikkelen? Aan de hand van stellingen reflecteer je op je eigen mindset en door vragen en feedback help je elkaar om een growth mindset te bevorderen. De workshop eindigt met een gezamenlijke reflectie en we bespreken concrete acties om een growth mindset te stimuleren.
Je schittert als er licht op je schijnt
Door: Caroline de Jonge, Lara Schot en Sybe Stuij
In deze workshop ga je zien en zelf ervaren wat het effect is van positieve feedback op modus en persoonlijke kwaliteiten. Zie wat de effecten zijn van een positieve feedbackcultuur in een docententeam en wat positieve feedback doet met studenten. Na afloop heb je het zelfvertrouwen om te gaan experimenteren met het geven van positieve feedback op modus. Wie in jouw omgeving ga jij laten schitteren?