Menu English

Saskia Ludwig-de Bruijn

Onderzoeker

Saskia Ludwig-de Bruijn is onderzoeker bij het Kenniscentrum Business Innovation aan de Hogeschool Rotterdam. Zij is bedrijfseconoom met ruim 15 jaar werkervaring, zowel in het bedrijfsleven als auditor en controller als in het hoger onderwijs als docent en onderzoeker aan een universiteit en hogeschool. Momenteel doet zij onderzoek naar de werking van Soft Controls binnen organisaties.

Meer informatie

Saskia Ludwig-de Bruijn

Over de onderzoeker

Saskia is in 1999 haar loopbaan gestart als auditor bij Deloitte, kantoor Brussel (België). Daarna heeft zij de overstap gemaakt naar l’Oréal Nederland, in de functie van controller. Vervolgens heeft zij ruim tien jaar als docent en onderzoeker gewerkt bij het Centrum voor Bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Leiden, waarnaast ze freelance commissielid was bij Nyenrode Business Universiteit. Sinds 2019 is zij onderzoeker bij Kenniscentrum Business Innovation aan Hogeschool Rotterdam.

Achtergrond

Saskia Ludwig-de Bruijn heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (1998, cum laude), European Studies aan de Katholieke Universiteit Leuven (België) (1999, magna cum laude) en Affaires Internationales aan de Ecole Supérieure de Commerce de Poitiers (Frankrijk). Aan de Universiteit Leiden heeft zij jarenlang gewerkt aan haar proefschrift over “The value relevance of human capital information” (PhD niet afgerond). En momenteel (2022) rondt zij de leergang Action Research meets Design Research af aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waarin twee typen van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek naar voren komen: ontwerpgericht onderzoek en actieonderzoek.

Onderzoeker

Saskia is leergierig, enthousiast, betrokken bij zowel de inhoud als de mens en goed georganiseerd. Zij maakt zich een nieuwe omgeving of inhoud snel eigen, ze kan probleemanalyse en probleemoplossing combineren en zij creëert een prettige sfeer van onderling vertrouwen. Haar kracht ligt in het leveren van kwaliteit.

Saskia doet graag praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek waarbij de verbinding tussen theorie en praktijk zo belangrijk is. Over het algemeen gaat haar interesse uit naar onderzoek op het gebied van meervoudige waardecreatie en de waarde van human capital.

Onderzoekslijn
Saskia is betrokken bij meerdere projecten (bijv Soft Controls, Rotterdam Impact Methode, Leercultuur versterken) en verbonden aan de lectoraten Finance & Business Innovation, en Betekeniseconomie.

 

Mijn doel is om met elkaar iets moois neer te zetten (en wat dat precies is, dat maakt mij niet eens zoveel uit). Ik ben er namelijk van overtuigd dat mensen die willen (intrinsieke motivatie) samen (verbondenheid) tot mooie resultaten (kwaliteit) kunnen komen, mits je ieders persoonlijkheid (eigenheid) waardeert (vertrouwen en positieve houding) en de ruimte geeft (autonomie en vrijheid).

Saskia Ludwig-de Bruijn Onderzoeker

Volg de onderzoeker

Op social media

Project(en)

Van Saskia Ludwig-de Bruijn

Publicatie(s)

Van Saskia Ludwig-de Bruijn
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen