Menu English

Lectoraat Next Strategy

Van dr. Arjen van Klink

Het lectoraat Next Strategy onderzoekt het strategische vermogen van mkb bedrijven en manieren om dat vermogen te versterken. Strategisch vermogen is de capaciteit van de organisatie om bezig te zijn met de toekomst: ontwikkelingen signaleren, anticiperen, experimenteren, leren en aanpassen. Het is een combinatie van denken en doen. Het is niet zozeer een (strategisch) plan, maar een leer- en ontwikkelproces van de gehele organisatie.

Noodzaak

Verbetering van het strategische vermogen van mkb bedrijven is noodzakelijk omdat deze bedrijven sterk operationeel gericht zijn en daardoor onvoldoende oog hebben voor de grote veranderingen in economie en maatschappij. Dat maakt ze kwetsbaar. Omdat een groot deel van de (regionale) werkgelegenheid verschaft wordt door MKB bedrijven is versterking van het strategisch vermogen ook voor de economie een kans. 

Bewustzijn

Doel van het lectoraat is om praktische kennis en kunde te ontwikkelen die ondernemers, medewerkers, studenten en docenten kunnen gebruiken. Te denken valt aan tools om het strategische vermogen van een bedrijf te bepalen en hulpmiddelen om het te vergroten. Breder wil het lectoraat bewustzijn over het belang van strategie in het mkb bevorderen en strategisch management een meer praktische en eigentijdse invulling geven.

Het lectoraat Next Strategy heeft lijnen naar alle vier thema’s van kenniscentrum Business Innovation.  

“Strategisch vermogen is relevant voor alle bedrijven en alle studenten, zonder zicht op de toekomst en route naar de toekomst is het onmogelijk overleven. Het is het heel inspirerend om met de toekomst bezig te zijn en te bezien hoe organisaties en mensen beter kunnen leren en ontwikkelen”

Dr. Arjen van Klink Lector Next Strategy
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen