Menu English

Openbare les Erna Hooghiemstra

10 november 2022

Op donderdag 10 november houdt Erna Hooghiemstra haar openbare les ‘Renovatie van het Sociale’ over sociale innovatie bij het versterken van sociaal weefsel in de stad. Wat is de cruciale rol van sociaal werk daarbij? Hoe komen we samen verder? Je bent van harte uitgenodigd om de openbare les bij te wonen.

In deze openbare les gaat Erna in op 'sociale samenhang'. Het is in haar ogen een van de meest urgente vraagstukken van deze tijd. Zeker in de grote steden, ook in Rotterdam, zijn zorgen over zwakker wordende verbindingen tussen mensen. Het sociaal weefsel is aan erosie onderhevig. Terwijl de overheid hiermee worstelt, gonst het tegelijkertijd van de initiatieven van de bewoners zelf. Juist sociaal werkers en juist sociaal innovatieve oplossingen kunnen van grote meerwaarde zijn bij het versterken van het sociale.

De openbare les bevat een gevarieerd programma. In de bijeenkomst wordt de film die tijdens de busreis ‘op weg naar … sociale innovatie voor duurzame verandering’ gelanceerd en licht Erna haar visie toe op sociale innovatie als volgende stap in de transformatie van het sociaal domein. Dichterbij de beweging in de samenleving. Gericht op verbindingen die er toe doen. Het wezen van sociaal werk past daarbij. Maar ook dat vraagt om ‘renovatie’.  De reis is nog niet voltooid. Het publiek wordt uitgenodigd mee te denken. Tot slot een korte inkijk in het onderzoeksprogramma van het lectoraat.

Details

Datum Donderdag 10 november 2022
Tijd 15:00 -16:30 uur
Inloop start vanaf 14:30 uur
Locatie Nieuwe locatie: Cinerama Filmtheater
Westblaak 18, 3012 KL Rotterdam
  Op de openbare les pagina: www.hr.nl/OpenbarelesErnaHooghiemstra tref je de meest actuele informatie.