Menu English

Verbinding met het onderwijs

Verbinding tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek

Praktijkgericht onderzoek is voor Hogeschool Rotterdam
belangrijk om het geambieerde eindniveau van het bacheloronderwijs
te realiseren. De verbinding tussen onderwijs en praktijkgericht onderzoek krijgt vorm in de samenwerking tussen opleidingen en kenniscentra.

 

Samenwerking onderwijs en Kenniscentrum Talentontwikkeling

Kenniscentrum Talentontwikkeling is sterk verbonden met het Instituut voor Lerarenopleidingen (IVL) en het Instituut voor Sociale Opleidingen (ISO) bij Hogeschool Rotterdam. Het kenniscentrum draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs door resultaten uit onderzoek te vertalen naar deze bachelor- en masteropleidingen van deze onderwijsinstituten. Daarnaast levert het kenniscentrum een bijdrage aan de ontwikkeling van curricula binnen de hogeschool, met name gericht op de onderzoekvaardigheden  die studenten nodig hebben om zich te ontwikkelen tot reflectieve professional en de professionalisering van docenten. Zo heeft het kenniscentrum bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van de nieuwe opleiding Social Work input geleverd op de nieuwe thema’s en uitstroomprofielen.

Het kenniscentrum draagt projecten aan die onderwijs en onderzoek met elkaar verbinden. Via praktijkopdrachten (minors, stageopdrachten en afstuderen) kunnen studenten een rechtstreekse bijdrage leveren aan een onderzoeksproject. Het kenniscentrum begeleidt deze studenten.

Minors

Alle studenten van de hogeschool volgen in de laatste fase van hun studie een minor naar keuze. Een minor heeft een looptijd van een halfjaar en is een zelfstandig onderdeel van de studie waarbij kennis en praktijkgestuurd onderwijs en onderzoek elkaar afwisselen in een verhouding van ca. 50%-50%. De studenten kunnen zich door de minor extra in één aspect van hun eigen vakgebied verdiepen of kiezen om hun horizon te verbreden op een ander gebied.

Een minor+ is een bijzondere invulling van een minor waarin studenten met verschillende achtergronden ieder vanuit hun eigen vakgebied werken aan een gezamenlijke opdracht. Het kenniscentrum is betrokken bij diverse minors(+). Lectoren en (docent)onderzoekers delen hun kennis in deze minors en werken samen met studenten in het doen van onderzoek.

Praktijkvoorbeelden

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen