Menu English

Kenniscafé: Inspraak moet van twee kanten komen

30 juni 2022

''Niets over mij, zonder mij!!“ Ieder nieuw project, initiatief of beleid gaat over mensen of is voor een specifieke groep mensen. Dat kún je niet zonder díe mensen zelf doen. Mee kunnen praten, inspraak hebben, ook al zijn meningen meestal verdeeld, draagt zeker bij aan een beter product of betere dienst.

Maar wat is dat eigenlijk, inspraak? Wat zijn de kaders? En hoe ga je om met “zoveel hoofden zoveel meningen” zoals iemand schreef in de enquête over inspraak die uitgezet is bij senioren in 
Zuid-Holland Zuid.

In dit interactieve Kenniscafé gaan we op zoek naar de onderwerpen waar mensen (jij!) inspraak op willen of misschien wel moeten hebben. Katja Rusinovic, lector Grootstedelijke Ontwikkelingen en Marianne van Bochove senior onderzoeker en auteurs van het pamflet Rebellie in Participatie belichten de twee kanten van en de kaders voor inspraak.

Een inwoner vertelt een eigen verhaal over hoe inspraak tot stand is gekomen bij een project. Werd er ook echt inspraak ervaren? En wat betekent dit voor de persoon die zijn mening wil geven en voor de persoon die inspraak organiseert?

De organisatie van dit Kenniscafé ligt in de handen van Senioren sterker maken en de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid, in samenwerking met GENERO.

Datum: Donderdag 30 juni 2022
Tijd 15:00 - 17:00 uur
Locatie Crabbehoven, Groen van Prinstererweg 28, Dordrecht
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen