Menu English

Openbare les lector Lia Voerman

Openbare les Lia Voerman | 7 oktober 2021

Lia Voerman is vanaf juni 2020 werkzaam als lector ‘Didactiek’ bij Kenniscentrum Talentontwikkeling aan Hogeschool Rotterdam. Op donderdag 7 oktober vindt de openbare les van Lia plaats. Tijdens deze les presenteert zij haar onderzoeksprogramma voor de komende jaren.

 

Openbare les Lia Voerman | 7 oktober 2021
dag
uur
min
Bekijk de openbare les pagina voor meer informatie

Hoge verwachtingen gaan over (n)u 

We hebben allemaal te maken met verwachtingen, van onszelf of van anderen. Verwachtingen, hoog of laag, hoeven en kúnnen niet verdwijnen. Hoge verwachtingen gaan over u en over ons: als degene die verwachtingen laat zien, of als degene die ervaart welke verwachtingen anderen van ons hebben. Bij hoge verwachtingen denken we vaak aan de toekomst; 'mijn kind kan rechter worden, of chirurg'. Echter, hoge verwachtingen gaan over het hier en nu.

Het hebben van hoge verwachtingen kan een bijdrage leveren aan de kansengelijkheid in het onderwijs van alle leerlingen. De verwachtingen van leraren hebben invloed op het leren en de motivatie van álle leerlingen, en in het bijzonder op het leren en de motivatie van leerlingen die minder kansen hebben.

In de openbare les gaat Lia in op hoe we verwachtingen vormen en wat de effecten zijn van hoge en lage verwachtingen op het leren en de motivatie van leerlingen. De didactiek van hoge verwachtingen bestaat uit de manier waarop leraren met leerlingen interacteren, de keuze voor differentiatievormen en de cultuur van de school waar de leraren werken.

Details

Datum Donderdag 7 oktober 2021
Tijd 15:00 - 16:00 uur
Locatie Livestream vanuit Rotterdam, locatie STC Group

 

Voor nu is het op 7 oktober toegestaan een (beperkt) aantal gasten in de zaal te ontvangen. Deze deelnemers ontvangen hierover een aparte mail met informatie. 
De les wordt via een livestream uitgezonden vanaf locatie STC in Rotterdam.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen