Menu English

Hoogtepunten praktijkgericht onderzoek 2022

Laat je inspireren!

07 februari 2023

Ons praktijkgericht onderzoek werpt een blik op de toekomst, op een steeds veranderende beroepspraktijk en op complexe vraagstukken in de Rotterdamse regio. Afgelopen jaar maakten de kenniscentra en Centres of Expertise mooie stappen in uitbreiding van de maatschappelijke impact, profilering in de regio en professionalisering van het onderzoek. In het Hoogtepuntenmagazine 2022 kijken we terug op het afgelopen jaar.

Debby Marchena is slechtziend en maakt gebruik van een witte stok (blindenstok) als ze over straat gaat. Ze werd op een donkere regenachtige avond aangereden door een automobilist die haar écht niet gezien had. Het lectoraat Implementatie Zorgtechnologie ontwikkelde, samen met Debby en een grote groep studenten vanuit verschillende opleidingen, de ‘De LightupCane’, een lichtgevende witte stok. Het is een van de vele voorbeelden van hoe praktijkgericht onderzoek bijdraagt aan het oplossen van een vraagstuk uit de praktijk.

Naast dit project is op het gebied van onderzoek en innovatie het afgelopen jaar veel bereikt. De meest opvallende, inspirerende en impactvolle onderzoeksprojecten zijn gebundeld in dit hoogtepuntenmagazine. Lees meer over de mooie projecten, behaalde resultaten en laat je inspireren door ervaringen van (docent-)onderzoekers.

In het magazine onder andere aandacht voor:

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen