Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Profiel

Van Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Innovatie waardecreatie in publieke dienstverlening bij GovJam2016

  Nieuws

  Kenniscentrum Creating 010 van Hogeschool Rotterdam is opnieuw initiatiefnemer van de Rotterdamse editie van GovJam 2016.

 • Reactie Hogeschool Rotterdam - Studieopdracht DENK

  Nieuws

  Vandaag 25 mei 2016 heeft de JOVD een bericht verspreid over een studieopdracht die studenten van de opleiding Commerciële Economie hebben uitgevoerd voor de politieke partij DENK. Hogeschool Rotterdam herkent zich niet in deze berichtgeving.

 • Kansen voor inclusief hoger onderwijs

  Nieuws

  Op woensdag 25 mei vindt in Rotterdam het seminar Kansen voor een Inclusief Hoger Onderwijs plaats. Het seminar staat in het teken van best practices op het gebied van inclusief onderwijs uit binnen- en buitenland. Met bijdragen uit onze eigen praktijk.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 74 | verhalen en getallen

  Blog

  De afgelopen week stond in het kader van getallen - prestatieafspraken, uitslagen van de Nationale Studentenenquête, een indicatie van het aantal aanmelders. Maar getallen kunnen nooit het hele verhaal zijn, wat pas echt interessant is, is het verhaal achter de getallen. Daarover deze blog.

 • Ontmoeting 73 | de Rotterdamse aanpak

  Blog

  De ongelijkheid voor wat betreft afstudeerkansen neemt toe, door het vorig jaar ingevoerde leenstelsel, maar ook door toenemend verschil in studiesucces tussen kinderen van laag- en hoogopgeleide ouders. Hogeschool Rotterdam zag dit al eerder aankomen en stelt een nieuwe, Rotterdamse aanpak voor om de verschillen te verkleinen.

 • Ontmoeting 72 | twee werelden

  Blog

  'Op school' en 'thuis' zijn voor studenten steeds vaker heel verschillende werelden 'waarvan de bewoners elkaar zelden ontmoeten'. In deze blog laat Ron Bormans opnieuw het belang zien van verbinding.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.