Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Over ons

Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Prijs voor student Verpleegkunde voor essay psychiatrie

  Nieuws

  Corine Biesheuvel, student Verpleegkunde en werkzaam bij de instelling voor geestelijke gezondheidszorg Bavo Europoort, heeft maandag 20 maart de Kitty Verbeekprijs gewonnen voor haar essay 'Ik ben niet gek hoor!'

 • Congres: Internet of Things 10 & 11 april

  Nieuws

  Op 10 en 11 april vindt de zesde editie van International Internet of Things Rotterdam plaats. Het centrale thema van dit tweedaagse congres is 'Wishful world, wishful thinking?'. Het programma is gericht op docenten, studenten, ondernemers, beleidsmakers, experts en onderzoekers van binnen en buiten Hogeschool Rotterdam. Naast een tien uur durende Hackathon laten vooraanstaande experts en onderzoekers hun licht schijnen over aspecten van het 'internet of things'.

 • Eerste 'HR-stembureau' trekt meer stemmers dan verwacht

  Nieuws

  In totaal brachten 1367 mensen op 15 maart hun stem uit in stembureau nr. 248 op locatie Museumpark. Dat is fors meer dan de 1000 bezoekers waar de gemeente op voorhand rekening mee had gehouden. Het was voor het eerst dat de hogeschool plaats bood aan een stembureau.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 89 | stroop, kaas en een inclusieve school

  Blog

 • Ontmoeting 88 | over Feyenoord, democratie en intimiderende journalistiek

  Blog

  Democratische waarden zijn belangrijk, juist op een hogeschool waar grote maatschappelijke vraagstukken ook het onderwijs raken, terwijl verschillende idealen samenkomen in een klas. Respectvol met elkaar omgaan is dan cruciaal. Maar wat als de media daar een loopje mee neemt?

 • Ontmoeting 87 | toegankelijkheid hoger onderwijs onder druk

  Blog

  Begin februari van dit jaar werd bekend hoeveel nieuwe eerstejaarsstudenten zich in september 2016 hebben ingeschreven bij hogescholen en universiteiten. Er was veel belangstelling voor deze informatie want in het hbo was het aantal nieuwe studenten in 2015 met 8.500 gedaald ten opzichte van 2014. In 2016 volgde een herstel met 4.800 nieuwe studenten. Deze cijfers spelen een belangrijke rol in het politieke en maatschappelijke debat over de invoering van de studiefinanciering nieuwe stijl.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.