Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Profiel

Van Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Hogeschool Rotterdam gastheer EU-conferentie Safe and Open Higher Education

  Nieuws

  Het thema veiligheid staat nog onvoldoende op de agenda van het hoger onderwijs, vindt Ron Bormans, voorzitter van de stuurgroep Integrale Veiligheid Hoger Onderwijs en tevens collegevoorzitter van Hogeschool Rotterdam.

 • Hogeschool Rotterdam ontwikkelt samen met KNOV en NVOG masteropleiding tot Klinisch Verloskundige

  Nieuws

  Op maandag 25 april 2016 hebben de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en Hogeschool Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een nieuwe tweejarige duale masteropleiding tot Klinisch Verloskundige (MKV).

 • 1e Heipaal van de nieuwe Rotterdam Business School

  Nieuws

  Op vrijdag 29 april slaat Hogeschool Rotterdam de eerste heipaal in de grond van de nieuwbouw aan de Kralingse Zoom. Met het slaan van deze paal start de bouw van een duurzaam, nieuw onderwijsgebouw van hoogwaardige kwaliteit waarin Hogeschool Rotterdam volgens de laatste onderwijskundige principes economen en bedrijfskundigen van de toekomst gaat opleiden. Dit gebouw biedt vanaf september 2017 huisvesting aan de nieuwe Rotterdam Business School.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 73 | de Rotterdamse aanpak

  Blog

  De ongelijkheid voor wat betreft afstudeerkansen neemt toe, door het vorig jaar ingevoerde leenstelsel, maar ook door toenemend verschil in studiesucces tussen kinderen van laag- en hoogopgeleide ouders. Hogeschool Rotterdam zag dit al eerder aankomen en stelt een nieuwe, Rotterdamse aanpak voor om de verschillen te verkleinen.

 • Ontmoeting 72 | twee werelden

  Blog

  'Op school' en 'thuis' zijn voor studenten steeds vaker heel verschillende werelden 'waarvan de bewoners elkaar zelden ontmoeten'. In deze blog laat Ron Bormans opnieuw het belang zien van verbinding.

 • Ontmoeting 71 | een week om niet te vergeten

  Blog

  Een week die 'gewoon' begint. Waarin de nieuwe strategische agenda van de hogeschool een belangrijke rol speelt. Waarin de wereld vervolgens de school binnenkomt door berichten over aanslagen en het overlijden van een icoon.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.