Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Over ons

Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Gezamenlijke openbare les Mariëlle Theunissen en Ellen Klatter

  Nieuws

  Op 22 juni vindt de gezamenlijke openbare les plaats van lector Samen Opleiden Dr. Mariëlle Theunissen en lector Studiesucces Dr. Ellen Klatter van Kenniscentrum Talentontwikkeling.

 • HR-film over studeren met migratieachtergrond trekt aandacht Politie Rotterdam

  Nieuws

  Zo’n twintig politiemedewerkers kwamen op maandag 22 mei de film Studeren als rite de passage van stadspsycholoog Marina Meeuwisse bekijken tijdens een besloten viewing op de hogeschool. Het onderwerp van de film, omgaan met diversiteit, sluit aan bij het beleid van de politie en wekte daarom de interesse. Eerder werd de hogeschoolproductie al vertoond aan onder meer het ministerie van OC&W en de Essalam moskee in Rotterdam Zuid.

 • Studenten presenteren veelbelovende onderzoeksresultaten tijdens Venture Café

  Nieuws

  Op 18 mei organiseerde Kenniscentrum Business Innovation een middag bij het Venture Café van Cambridge Innovation Centre, waar studenten vertelden over hun onderzoek naar incubators uit verschillende Europese landen.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 93 | 'Kein jugendlicher ohne Talent'

  Blog

  Een bezoek aan Zuid-Duitsland, voor uitwisseling met bedrijfsleven en hoger onderwijs over 'Industrie 4.0' en wat dat betekent voor het opleiden van jonge mensen.

 • Ontmoeting 92 | gewoon goed onderwijs

  Blog

  De kern van onze missie is duidelijk. We – Hogeschool Rotterdam - gunnen elke student – ongeacht zijn of haar afkomst of identiteit (inclusiviteit) – een succesvolle toekomst, met onderwijs dat het beste uit hem of haar haalt (de lat ligt hoog), met onderwijs dat als het ware geïmpregneerd is met de omgeving waar we voor opleiden (contextrijk onderwijs), gedragen door opleidingsteams die de vrijheid ervaren hun professionaliteit te etaleren en zich daarover willen verantwoorden (professionele autonomie).

 • Ontmoeting 91 | de Nederlandse taal is van ons allemaal

  Blog

  Een uitspraak van een collega van de hogeschool over hoe om te gaan met taal leidde tot een politiek debat, in Rotterdam en in 'Den Haag'. Los van de opschudding die dit veroorzaakte is Ron Bormans van mening dat een breder debat over Nederlandse taal noodzakelijk is.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.