Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Profiel

Van Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Strategische Onderzoeksagenda: hogescholen presenteren gezamenlijke visie

  Nieuws

  Op donderdag 25 augustus presenteerde de Vereniging Hogescholen de Strategische Onderzoeksagenda van HBO 'Onderzoek met Impact' aan Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

 • Hogeschool Rotterdam benoemt Karin Neijenhuis tot lector Zorg voor Communicatie

  Nieuws

  Hogeschool Rotterdam heeft dr. Karin Neijenhuis benoemd tot lector Zorg voor Communicatie bij Kenniscentrum Zorginnovatie. De focus van Neijenhuis’ onderzoek zal liggen op de implementatie van vernieuwingen in de logopedische zorgpraktijk met doorwerking naar de betrokken opleidingen van Hogeschool Rotterdam, met name de opleiding Logopedie. Kenmerkend voor het werk van de lector is de nauwe samenwerking met logopedisten uit de regio, hun cliënten en diens contacten.

 • Studiesucces: het verhaal achter de cijfers

  Nieuws

  Woensdag 24 augustus presenteerde Hogeschool Rotterdam aan genodigden uit het onderwijsveld en de (Rotterdamse) politiek de eerste uitkomsten van onderzoeken die gedaan zijn naar studiesucces en -uitval, vooral onder studenten met een mbo-achtergrond.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 75 | de 'waarom-vraag'

  Blog

  Wat hebben een bezoek aan een masteropleiding, aan een gastcollege Geneeskunde op de Erasmus universiteit en een paneldiscussie tijdens een ECHO-conferentie met elkaar gemeen? De waarom-vraag, die vaker gesteld zou mogen worden volgens Collegevoorzitter Ron Bormans. De laatste blog voorafgaand aan zijn sabbatical.

 • Ontmoeting 74 | verhalen en getallen

  Blog

  De afgelopen week stond in het kader van getallen - prestatieafspraken, uitslagen van de Nationale Studentenenquête, een indicatie van het aantal aanmelders. Maar getallen kunnen nooit het hele verhaal zijn, wat pas echt interessant is, is het verhaal achter de getallen. Daarover deze blog.

 • Ontmoeting 73 | de Rotterdamse aanpak

  Blog

  De ongelijkheid voor wat betreft afstudeerkansen neemt toe, door het vorig jaar ingevoerde leenstelsel, maar ook door toenemend verschil in studiesucces tussen kinderen van laag- en hoogopgeleide ouders. Hogeschool Rotterdam zag dit al eerder aankomen en stelt een nieuwe, Rotterdamse aanpak voor om de verschillen te verkleinen.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.