Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Profiel

Van Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Prijs voor Joan Verhoef voor arbeidsparticipatie jongvolwassenen met fysieke aandoening

  Nieuws

  Dr. Joan Verhoef van het Kenniscentrum Zorginnovatie heeft de Henk Streefkerkprijs 2015 ontvangen voor haar promotieonderzoek naar de arbeidsparticipatie van jongvolwassenen met een chronische fysieke aandoening.

 • Inspiratiedag Wetenschap en Technologie voor leraren in het basisonderwijs

  Nieuws

  Het Instituut voor Lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam organiseerde op 30 september een inspiratiedag 'Wetenschap en Technologie' voor het werkveld en voor de eigen studenten van de Pabo. De dag werd geopend door onderwijswethouder Hugo de Jonge en astronaut André Kuipers was één van de sprekers.

 • Keuzegids 2016: Trots op topopleidingen, blij met vooruitgang, zorgen over studiesucces

  Nieuws

  Hogeschool Rotterdam boekt dit jaar een kleine vooruitgang in de hbo Keuzegids. Met een algemene score van 58 punten behaalt de hogeschool een half punt meer dan in de vorige editie. De ontwikkeling van het studiesucces baart echter zorgen.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 58 | over angst en vrijheid

  Blog

  In deze ontmoeting reflecteert Ron Bormans op grote thema's, zoals 'angst en veiligheid', 'vertrouwen versus verantwoordelijkheid', 'kwaliteit' en 'vrijheid'. Met als rode draad dat we als hogeschool maar één plicht hebben: het best mogelijke onderwijs te maken dat denkbaar is.

 • Ontmoeting 57 | het nieuwe hogeschooljaar begint

  Blog

  Het nieuwe hogeschooljaar is weer begonnen. Met een nieuwe lichting studenten die door de gangen loopt, onwennig hun weg zoekend. En met de jaaropening, waar de hogeschool haar parels van afstudeerprojecten beloont met awards en waar Bormans de terugloop in studiesucces van mbo'ers betreurt maar tevens de oplossingen benoemt voor de weg omhoog.

 • Ontmoeting 56 | bindend studieadvies verhogen

  Blog

  De afgelopen maanden is stevig gediscussieerd over voorstellen van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen en de opleidingen van het Instituut voor Commercieel Management om het bindend studieadvies (bsa) te verhogen. De centrale medezeggenschapsraad heeft uiteindelijk ingestemd met een compromisvoorstel. Ron Bormans over het verloop van dit proces, eindigend met een toast op een goede zomer!

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.