Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Profiel

Van Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • RTV Rijnmond over de prestatieafspraken van Hogeschool Rotterdam

  Nieuws

  Te veel studenten op de Hogeschool Rotterdam haken vroegtijdig af en te weinig halen op tijd hun diploma. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2015 van de hbo-instelling.

 • Hogeschool Rotterdam helpt winkeliers in de binnenstad innoveren

  Nieuws

  Door een financiële injectie van bijna drie ton kunnen onderzoekers, docenten en studenten van Hogeschool Rotterdam winkeliers in de Rotterdamse binnenstad helpen bij hun broodnodige innovatie. Met het project ‘Retailinnovatie in Rotterdam’ willen zij innovatievermogen, concurrentiekracht en toekomstbestendigheid van deze midden- en kleinbedrijven versterken.

 • Gemeente Rotterdam en Willem de Kooning Academie reiken Drempelprijzen 2016 uit

  Nieuws

  Op zondag 10 juli 2016 reikten Gemeente Rotterdam en de Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam tijdens de laatste dag van haar eindexamenexpositie 'WdKA Finals' de Drempelprijzen 2016 uit.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 75 | de 'waarom-vraag'

  Blog

  Wat hebben een bezoek aan een masteropleiding, aan een gastcollege Geneeskunde op de Erasmus universiteit en een paneldiscussie tijdens een ECHO-conferentie met elkaar gemeen? De waarom-vraag, die vaker gesteld zou mogen worden volgens Collegevoorzitter Ron Bormans. De laatste blog voorafgaand aan zijn sabbatical.

 • Ontmoeting 74 | verhalen en getallen

  Blog

  De afgelopen week stond in het kader van getallen - prestatieafspraken, uitslagen van de Nationale Studentenenquête, een indicatie van het aantal aanmelders. Maar getallen kunnen nooit het hele verhaal zijn, wat pas echt interessant is, is het verhaal achter de getallen. Daarover deze blog.

 • Ontmoeting 73 | de Rotterdamse aanpak

  Blog

  De ongelijkheid voor wat betreft afstudeerkansen neemt toe, door het vorig jaar ingevoerde leenstelsel, maar ook door toenemend verschil in studiesucces tussen kinderen van laag- en hoogopgeleide ouders. Hogeschool Rotterdam zag dit al eerder aankomen en stelt een nieuwe, Rotterdamse aanpak voor om de verschillen te verkleinen.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.