Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Over ons

Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Hoe (on)gelukkig is de HR-student?

  Nieuws

  Nieuwsmedium Profielen doet in samenwerking met Kenniscentrum Talentontwikkeling onderzoek naar het (on)geluk van studenten van Hogeschool Rotterdam. De resultaten van de eerste analyses zijn inmiddels gepubliceerd.

 • Vliegende start nieuwe Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid

  Nieuws

  Zeven gemeenten, diverse welzijns- en zorginstellingen en twee hogescholen bundelen samen kennis voor professionals en beleidsmakers in de nieuwe Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid.

 • Nieuw inzicht in rol verpleegkundig specialisten

  Nieuws

  Helderheid over datgene waarvoor verpleegkundig specialisten professioneel verantwoordelijk zijn, is een voorwaarde voor hun erkenning als beroepsgroep. Dat stelt verpleegkundige en onderzoeker Ada ter Maten-Speksnijder in haar proefschrift.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 78 | professionals aan zet

  Blog

  De boodschap van radicale decentralisatie, docententeams in the lead, roept verwarring op bij de organisatie. Een nieuwe visie kan pas ruimte krijgen als de oude manier van werken wordt losgelaten. Verder is er trots over de opbrengsten van het project 10voordeleraar en laat een bezoek aan Brussel eens te meer zien dat oplossingen voor studiesucces in de klas gezocht moeten worden.

 • Ontmoeting 77 | 'radicale decentralisatie'

  Blog

  De eerste werkweek start voor Ron Bormans met het gesprek over het belang van decentralisatie, de bal bij docententeams en een inclusieve school. De publicatie van zijn essay en de opening van het hogeschooljaar, waar prijzen werden uitgereikt aan studenten en de nieuwe agenda met opdrachten voor de komende jaren werd gepresenteerd.

 • Ontmoeting 76 | Leven in een diverse samenleving

  Blog

  Vandaag lanceert Bormans het essay dat hij samen met Izaak Dekker schreef tijdens zijn sabattical in juni. Over hoe de onrust in Turkije resoneert in de klas in Rotterdam, over Nederlands spreken en inclusiviteit.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.