Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Profiel

Van Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Docentprofessionalisering gericht op honoursonderwijs loont

  Nieuws

  Docenten die excellente studenten in praktijkgerichte honoursprogramma’s begeleiden, worden geconfronteerd met een lastige opgave hoe gedegen invulling te geven aan honoursonderwijs. In het proefschrift ‘Intelligent interveniëren’ onderzoekt Lappia het verband tussen professionalisering van honoursdocenten en de mate waarin studenten leren innoveren. Op woensdag 2 december 2015 promoveert Lappia aan de Universiteit Twente.

 • Hogeschool Rotterdam aangesloten bij E-merge

  Nieuws

  Hogeschool Rotterdam heeft zich op 18 november 2015 aangesloten bij E-merge. Daarvoor heeft Angelien Sanderman namens het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. E-merge is een platform voor kennisdeling over ICT in het hoger onderwijs voor docenten, stafmedewerkers en bestuurders.

 • Samenwerking met Sanda universiteit Shanghai

  Nieuws

  Het Instituut voor Commercieel Management van HR en Sanda University hebben op 20 november een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel van de overeenkomst is om studenten en staf een internationale ervaring te bieden.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 63 | binden en uitdagen

  Blog

  Een hele dag in het kader van de verbinding zoeken met studenten. De pedagogiek een plek geven in het onderwijs. Het gesprek aangaan op het niveau docent - student maar ook hogeschool - stad.

 • Ontmoeting 62 | in gesprek blijven

  Blog

  Een reflectie op de aanslagen van 13 november in Parijs. "Er kan onrust ontstaan door discussies hierover in de klas. Ook al is het ongemakkelijk, we blijven het gesprek aangaan, dat is onze voornaamste waarde".

 • Ontmoeting 61 | de schaalvergroting voorbij

  Blog

  Een terugblik op veertig jaar Vereniging Hogescholen, opening van de vernieuwde Willem de Kooning Academie en het koesteren van bijzondere opleidingen

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.