Ga direct naar de content

Over de hogeschool

Alles over onze hogeschool

Het onderwijs op Hogeschool Rotterdam is nauw verweven met de stedelijke en regionale ontwikkelingen in de regio Rotterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen wij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid.

Profiel

Van Hogeschool Rotterdam

Vacatures

Kom werken bij Hogeschool Rotterdam

Locaties

Waar kom je Hogeschool Rotterdam tegen?

Contact opnemen

Heb je een vraag?

Nieuws en opinie

Actuele berichten van Hogeschool Rotterdam
 • Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam organiseert symposium over Zika-virus

  Nieuws

  Op 15 februari organiseert Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam een symposium om professionals in de gezondheidszorg te informeren over het Zika-virus.

 • Lichte groei studenteninstroom Hogeschool Rotterdam

  Nieuws

  In tegenstelling tot de landelijke trend (-8,3%) laat de instroom van eerstejaarsstudenten in het studiejaar 2015-2016 bij Hogeschool Rotterdam een lichte stijging zien (+1,5%). Hieraan ligt ondermeer een forse instroom bij Ad-opleidingen en bij de opleiding Verpleegkunde ten grondslag.

 • Minister positief over deeltijdplannen: HR neemt deel aan experimenten leeruitkomsten

  Nieuws

  Hogescholen krijgen met ingang van 1 september van de overheid de ruimte om te experimenteren met de flexibilisering van het deeltijdonderwijs. Alle hbo-instellingen hebben de gelegenheid gekregen om plannen in te dienen voor deelname aan twee experimenten: leeruitkomsten en vraagfinanciering.

Blog van Ron Bormans

Voorzitter College van Bestuur
 • Ontmoeting 67 | beroepsonderwijs als teamsport

  Blog

  Beroepsonderwijs dat wortelt in de beroepsidentiteit, waar docenten hun studenten bezien als toekomstige collega's, werkt om studiesucces omhoog te krijgen. Voorbeelden vanuit Hogeschool Rotterdam laten zien dat we op de goede weg zijn.

 • Ontmoeting 66 | docent buiten spel in Onderwijs2032

  Blog

  Een reactie van Collegevoorzitters Boele van Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Bormans van Hogeschool Rotterdam op het advies van het Platform Onderwijs2032 onder voorzitterschap van Paul Schnabel: 'Een gemiste kans.'

 • Ontmoeting 65 | De Fabriek start weer op

  Blog

  Na de kerstvakantie gaat de hogeschool weer van start. Met gesprekken over kwaliteit en veiligheid, met nieuwjaarsrecepties en vooral met veel optimisme.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.