Menu English

Studeren bij Hogeschool Rotterdam

Wat leuk dat je onze hogeschool wilt ontdekken! Ben je benieuwd wat studenten van de sfeer en locaties vinden? Welke faciliteiten we aanbieden of welke hulp je rond jouw studie kunt krijgen? Of wil je meer weten over het Rotterdamse studentenleven en welke verenigingen er zijn? Klik en scroll lekker verder. Veel plezier!

Toon:

Wist je dat...

Onze studenten graag vertellen over de sfeer op school?

Wat dachten onze studenten toen ze voor het eerst hun gebouw van de hogeschool binnen kwamen? Voelen ze zich thuis op de hogeschool? Hebben ze al vrienden voor het leven gemaakt? Ze vertellen het je graag in deze aflevering van Studiepraat:

Je online de sfeer van onze locaties kunt proeven?

Onze oud-studenten jou graag inspireren?

Alumnus Wesley dos Santos inspireert graag studenten van zijn voormalige hogeschool. Inmiddels is hij succesvol ondernemer en gaat hij op bezoek bij andere oud-studenten om te checken hoe zij succes hebben geboekt door te tinkeren. Tinkeren? Wat dat is merk je vanzelf als je deze driedelige serie Tinkeren met Wesley kijkt. 

INCLUDED ervoor wilt zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij ons?

Dat doen we door ruimte te geven aan de ongehoorde verhalen van studenten om racisme, discriminatie en inclusie bespreekbaar te maken. Met het delen van kennis en ervaringen wil INCLUDED bewustzijn creëren, alle mensen met elkaar verbinden en iedereen zich thuis laten voelen op de hogeschool.

Lees meer over INCLUDED

Maar ook dat...

Op Kralingse Zoom een duurzaam gebouw komt?

Oude boxershorts, spijkerbroeken en stukken plastic. Het zijn slechts drie voorbeelden van restafval dat wordt hergebruikt om de nieuwbouw van locatie Kralingse Zoom vorm te geven. Woensdag werden de eerste (symbolische) palen de grond ingeslagen voor het duurzame gebouw dat in 2023 klaar is voor toekomstbestendig onderwijs. 

Lees meer over de duurzame nieuwbouw op locatie Kralingse Zoom

Profielen een onafhankelijk magazine is?

Profielen is het onafhankelijke platform voor nieuws, informatie en opinie van Hogeschool Rotterdam. Op onze site en via sociale media publiceren we dagelijks nieuws, columns, blogs en achtergronden. Profielen verschijnt drie à vier keer per jaar op papier. Het blad wordt op alle locaties van de Hogeschool Rotterdam gratis verspreid.

Ga naar Profielen

Onze studenten graag in gesprek gaan over belangrijke thema’s?

In de podcast 'Wat zeg jij nou?!' gaat host Kiersha in gesprek met twee medestudenten over onderwerpen waar je als student mee te maken kan hebben. Van je studie tot aan maatschappelijke issues die ons allemaal aangaan. Alles wordt besproken! Transparant en open, op z’n Rotterdams. We willen studenten inspireren door te luisteren naar elkaars verhalen. Zo ontstaan de leukste en eerlijkste gesprekken. 

Luister naar Wat zeg jij nou?!

HR Pride het actieve LHBTI+-netwerk van de hogeschool is?

Hogeschool Rotterdam heeft een actief LHBTI+ netwerk, HR Pride! Samen vieren we onze diversiteit en leren we meer over belangrijke LHBTI+ thema’s. Wij bieden coaching én een netwerk van waaruit we activiteiten organiseren.

Bezoek HR Pride

Je op onze socials ook goed sfeer kunt proeven?

Als je onze op social media volgt, krijg je ook een goede indruk van de sfeer op de hogeschool. 

 Volg ons op Instagram

Volg ons op TikTok

Volg ons op YouTube

Volg ons op LinkedIn

Volg ons op Facebook

Volg ons op Twitter

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen