Menu
English

Welkom bij Hogeschool Rotterdam

Welkom bij Hogeschool Rotterdam! Wil je weten welke faciliteiten er allemaal zijn? Wat de sfeer is op de locaties? En ben je op zoek naar handige studietips? Dan ben je hier aan het juiste adres. Scroll, swipe en klik lekker rond om de hogeschool en Rotterdam te ontdekken.

Studeren bij Hogeschool Rotterdam

Ervaringen van studenten

Afl. 4 Propedeuse in 1 jaar halen?

Propedeuse in 1 jaar halen?

Met deze tips van studenten kan jij ervoor gaan om je propedeuse in 1 jaar te halen.

 

Afl. 3 Tips voor een goede start

Tips voor een goede start

In deze video delen studenten hun beste tips voor hoe je omgaat met een nieuwe omgeving, waarin je nog niemand kent.

 

Afl. 2 Hotspots Rotterdam

Ontdek de hotspots van Rotterdam

In deze video laat Nina je de leukste spots van Rotterdam zien, van de leuke cafétjes om te studeren, mooie parkjes, tot de beste uitgaansgelegenheden en bezienswaardigheden.

 

Afl. 1 Misvattingen over het hbo

Misvattingen over het hbo

Wat dachten studenten voordat ze aan Hogeschool Rotterdam begonnen met hun studie en klopt dat met hoe het werkelijk is?

 

Studiestart

Benieuwd naar je rooster? Boekenlijst? Programma voor de introductieweek? Deze informatie vind je op Hint, het intranet van je opleiding. Ga naar je opleiding en kijk onder Studiestart. De inlogcode voor Hint ontvang je op je privémailadres. Check zo nodig even je spam-inbox.

Ga naar hint

Wist je dat...

Je met Mijn HR zaken rond je studie makkelijk kunt regelen?

Alle zaken rondom jouw studie zo gemakkelijk mogelijk regelen? Dat kan met Mijn HR. Dankzij de app en de webversie heb jij al je regelzaken, cijfers en planningen op één plek. Dat levert je tijd, rust en overzicht op, zodat je je vooral op je studie kunt richten. Ideaal.

Lees meer over Mijn HR

De mediatheek vrijwel alle informatie heeft die je zoekt?

Als student van de hogeschool ben je automatisch lid van de mediatheek. Daar vind je vrijwel alle informatie die je zoekt. Daar helpen de medewerkers van de mediatheek jou graag bij. Ook met vragen over auteursrecht en literatuuronderzoek kun je in de mediatheek terecht.

 Bezoek de Mediatheek

Onze vertrouwenspersonen altijd voor jou klaarstaan?

Tijdens je werk kun je geconfronteerd worden met vormen van ongewenst gedrag. Denk aan pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie. Ervaar jij zo’n situatie? Dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon van de hogeschool. Een vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht en gaat altijd vertrouwelijk om met jouw informatie.

Lees meer over onze vertrouwenspersonen

 

HR Pride het actieve LHBTI+-netwerk van de hogeschool is?

Hogeschool Rotterdam heeft een actief LHBTI+ netwerk, HR Pride! Samen vieren we onze diversiteit en leren we meer over belangrijke LHBTI+ thema’s. Wij bieden coaching én een netwerk van waaruit we activiteiten organiseren.

Bezoek HR Pride

Included ervoor wilt zorgen dat iedereen zich bij ons thuis voelt?

Dat doen we door ruimte te geven aan de ongehoorde verhalen van studenten om racisme, discriminatie en inclusie bespreekbaar te maken. Met het delen van kennis en ervaringen wil INCLUDED bewustzijn creëren, alle mensen met elkaar verbinden en iedereen zich thuis laten voelen op de hogeschool.

Lees meer over INCLUDED

 

Je bij onze Green Office zelf kunt meedenken hoe we de hogeschool (en onze omgeving) verduurzamen?

Een evenement organiseren over afvalvermindering, helpen de omgeving rond het schoolgebouw vergroenen of meedoen aan een repair café? Dat en meer kan bij GO HR, de Green Office van Hogeschool Rotterdam. De Green Office is in het leven geroepen om samen te zorgen voor meer bewustwording en betrokkenheid rondom het thema duurzaamheid. Wij nodigen je uit om zelf de verandering in gang te zetten. 

 Naar de Green Office

Je als student met flinke korting kan sporten bij Erasmus Sport?

Lekker fit blijven, zodat je zowel fysiek als mentaal lekker in je vel zit? Bij Erasmus Sport kun je als student van de hogeschool met een flinke korting lekker sporten.

Blijf in vorm met Erasmus Sport

Profielen een onafhankelijk magazine is?

Profielen is het onafhankelijke platform voor nieuws, informatie en opinie van de Hogeschool Rotterdam. 
Profielen verschijnt drie à vier keer per jaar op papier. Het blad wordt op alle locaties van de Hogeschool Rotterdam gratis verspreid.

Lees meer over Profielen

Er heel veel gezellige studentenverenigingen zijn?

De stad leren kennen, vrienden maken, netwerken; het kan allemaal bij een studentenvereniging. Er zijn er genoeg in Rotterdam. 

Lees meer over de studentenverenigingen

Hulp vóór en tijdens je studie

Waar kun je gebruik van maken?

Hogeschool Rotterdam vindt het belangrijk dat je jouw studie zo goed mogelijk doorloopt. En minstens zo belangrijk: we willen ook dat je een leuke en interessante studietijd tegemoet gaat. Wij helpen je daarom op verschillende manieren.

Het is onmogelijk om 4 jaar lang foutloos door je studie heen te gaan


Luister de Studentenwelzijn Podcast

 

Studeren in Rotterdam

Waar ga je studeren?

De overgang van de middelbare school naar Hogeschool Rotterdam kan best even wennen zijn. De gebouwen van de hogeschool zijn waarschijnlijk groter dan de school waar je vandaan komt en soms kun je les krijgen op verschillende locaties. Elke locatie van de hogeschool heeft z'n eigen stukje geschiedenis, sfeer en omvang.

Dit zijn onze locaties

Wist je dat Hogeschool Rotterdam 11 locaties heeft in Rotterdam? Van bijna alle locaties hebben we een korte video gemaakt. In onderstaande video neemt Merel je mee naar locatie Kralingse Zoom. De overige video’s vind je op ons YouTube-kanaal

Bekijk al onze locaties

Studeren in Rotterdam

Elke dag is anders in deze jonge, maar vooral dynamische stad. Er is genoeg te doen en te beleven om van je studententijd een toffe tijd te maken.


Studeren in Rotterdam

Blijf op de hoogte

Hogeschool Rotterdam op social media

Op onze social media-kanalen kun je een goed beeld krijgen over de hogeschool en wat onze studenten allemaal meemaken. Ook delen studenten handige tips op onze kanalen, bijvoorbeeld over de leukste plekjes om te studeren. Dus volg en like ons!

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen