Menu
  English

  Duits draait om méér dan naamvallen

  Als leraar Duits ben je met meer bezig dan naamvallen drillen. Jij maakt leerlingen enthousiast voor de Duitse taal, maar brengt hen ook leerzame zaken uit de cultuur van Duitstalige landen bij. Denk muziek, literatuur, filosofie, maar ook hoe wij rechtdoorzee Nederlanders verschillen van onze Duitse buren. Belangrijk, want nog steeds zijn landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland belangrijke handelspartners van Nederland én populaire vakantiebestemmingen.

  Wij stomen je klaar voor het echte werk

  Om leraar Duits te worden heb je uiteenlopende skills nodig, naast kennis van de Duitse taal, geschiedenis en cultuur. Hoe houd je de aandacht vast? Hoe breng je het vak Duits tot leven? Hoe ga je om met de dynamiek van een klas? Die skills doe je bij ons op in een omgeving waar docenten en studenten intensief samenwerken. We spreken vanzelfsprekend veel Duits, maar begeleiden je ook individueel. Je loopt elk jaar stage en gaat regelmatig op taal- en cultuurexcursie in het buitenland.

  Wat zeggen studenten over de opleiding?

  β€˜Als je middelbare scholieren lesgeeft, ben je ook aan het opvoeden. Heel bijzonder eigenlijk.’

  Jordi, tweedejaars Duits

  β€˜Als onderdeel van een les hebben we een escape room gebouwd. Gaaf toch?!

  Cindy, tweedejaars Duits

  De opleiding in harde cijfers

  Wil je weten wat voor cijfer studenten de opleiding geven? Hoe de opleding precies is opgebouwd? Hier staat alles op een rij.

  Lees verder

  Geïnteresseerd in andere opleidingen?