Menu English

Frans draait om méér dan le of la

Als leraar Frans doe je meer dan leerlingen het verschil tussen le of la uitleggen. Je maakt hen enthousiast over de Franse taal, maar brengt hen ook de belangrijke aspecten van de Franse en francofone cultuur bij. Denk hierbij aan muziek en literatuur, maar ook hoe wij rechtdoorzee Nederlanders verschillen van de Fransen. Belangrijk, want nog steeds zijn landen als Frankrijk en België belangrijk handelspartners van Nederland en populaire vakantiebestemmingen.

Wij stomen je klaar voor het echte werk

Om leraar Frans te worden heb je uiteenlopende skills nodig, naast kennis van de taal. Hoe bereid je een les voor? Hoe stimuleer je taalvaardigheid bij leerlingen? Hoe ga je om met de dynamiek van een klas? We helpen je daarbij tijdens de lessen vakdidactiek. Uiteraard spreken we veel Frans. Op je stageschool breng je wat je hebt geleerd in praktijk en tijdens excursies én een drie maanden durende studie in Frankrijk word je ondergedompeld in de Franse taal en cultuur. Een onmisbare ervaring voor elke docent Frans.

Wat zeggen studenten over de opleiding?

‘Ik luisterde veel naar Franse muziek, keek veel Franse films. Zo is de passie voor Frans ontstaan.’

Max, tweedejaars Frans

'Ik heb een onwijze talenknobbel, daar moest ik wat mee doen.’

Alecsandra, tweedejaars Frans

De opleiding in harde cijfers

Wil je weten wat voor cijfer studenten de opleiding geven? Hoe de opleding precies is opgebouwd? Hier staat alles op een rij.

Lees verder

Geïnteresseerd in andere opleidingen?

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen