Menu English

Klaar voor een masteropleiding?

Vind jouw hbo-master bij Hogeschool Rotterdam

Als professional wil je je specialiseren. Meer kennis opdoen, maar ook aan de slag met vraagstukken die je in de praktijk tegenkomt. De masteropleidingen van Hogeschool Rotterdam bieden je die mogelijkheid.

Waarom zou je een hbo-master doen?

Hbo-masters zijn minder bekend dan wo-masters. Er zijn er ook gewoon minder
van. Hieronder lees je enkele voordelen van het volgen van een hbo-masteropleiding.

Je hebt een onderzoekende houding en je wilt je kennis direct in de praktijk kunnen toepassen. Dit zie je terug in de koppeling met de praktijk tijdens de colleges en de vorm van toetsing (vaak papers en business cases die de student moet betrekken op de eigen praktijksituatie). 

De toelatingseisen voor hbo-masters sluiten vaak beter aan bij de hbo-bachelors dan op de universiteit. Als je wilt omschakelen naar een ander vakgebied is daar meer ruimte voor, zeker binnen multidisciplinaire hbo-masters.

Je kunt je doorstroommaster meteen na je hbo- of wo-bachelordiploma volgen. Daarmee bespaar je tijd omdat je meestal geen premaster hoeft te doen.

Je krijgt ook gewoon een officieel erkende mastertitel. Werkgevers vragen steeds vaker afgestudeerden die een bepaald intellectueel masterdenkniveau combineren met praktische vaardigheden. Dat is precies wat een hbo-master doet.

Studenten over hun masteropleiding bij Hogeschool Rotterdam

"Het is én praktijk én theorie" - Petra Kanters

Beluister de podcast

Onze masters

Welke past het beste bij jou?


Economie


Gedrag en maatschappij


Gezondheidszorg


Kunst


Media & ICT


Onderwijs


Techniek

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen