Menu
English

Elbert Visser

Over zijn masteropleiding bij Hogeschool Rotterdam

Nog niet iedereen weet dat je bij een hogeschool ook een officiële mastergraad kan halen. We spraken Elbert Visser (60) die in 2016 een masteropleiding bij Hogeschool Rotterdam afrondde.

Hij is momenteel bij de hogeschool als begeleidingskundige bij diverse projecten actief zoals het programma Grip op Studiesucces (GOS). Daarnaast is hij coachcoördinator bij De Afstudeerzaak,  een projectbureau waar re-integrerende collega’s als begeleiders worden gekoppeld aan langstudeerders. Hij werkt inmiddels 14 jaar bij de hogeschool waarvan de eerste 12 bij het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie (CMI).

Elbert, je volgde een master bij Hogeschool Rotterdam. Waarom wilde je dat?

Ik heb twee hbo-opleidingen gevolgd, de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Vervoer in Breda en Grafisch Ontwerpen bij de Hogeschool Utrecht. Als docent kreeg ik coachende taken die ik wilde professionaliseren. Ik heb eerst NLP gedaan en vervolgens diverse coachcursussen. Uiteindelijk rondde ik vijf jaar geleden de Master Begeleidingskunde af, niet alleen om een betere professional te worden, maar vooral om aan mijn loopbaan een draai te geven.

Professional masters pretenderen praktisch toepasbaar te zijn, heb jij die ervaringen?

Jazeker, het is de logische verdieping op diverse trainingen rondom coaching, supervisie en intervisie en tilt het professioneel handelen naar een veel bewuster niveau. Begeleidingskunde is een manier van denken, een ontwikkeld dna om met een ander blik in relatie te staan naar je omgeving. Je stelt andere vragen. Andersom kun je je werk ook als materiaal inbrengen in de studie. Het geeft mij een groeiend inzicht dat je echt aan het leren naar een bewuste bekwaamheid. Met alle groeipijnen van dien.

Je deed je master naast je werk en een druk sociaal leven. Hoe heb je dat kunnen combineren?

Hogeschool Rotterdam stimuleert en faciliteert het volgen van een master met één compensatie dag. Dat is niet genoeg, ik heb toch ook een paar vakanties en feestdagen overgeslagen. Steun van je partner is belangrijk. Ik kan mij herinneren dat die wel eens aanbood om de afwas te doen zodat ik kon studeren. Dat is niet altijd even gemakkelijk, het lijkt af en toe op topsport. Je moet echt wel intrinsiek gemotiveerd zijn. Maar het geeft ook heel veel energie! Het is ook leuk, zeker als je bezig bent met je afstudeerthese.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen