Uitnodiging conferentie Doorstroom mbo-hbo

Donderdag 3 oktober 2019, RDM Rotterdam
12 juni 2019

Vorig studiejaar is in Rotterdam gestart met het Doorstroomprogramma mbo-hbo. Dit programma richt zich volledig op het vergroten van het studiesucces van mbo'ers in het hbo.

Dat begint al voor de start: door mbo-studenten goed voor te bereiden op de overstap naar het hbo en door ze intensiever te begeleiden na hun start in het hbo.

Op donderdag 3 oktober aanstaande organiseert het doorstroomprogramma mbo-hbo Rotterdam de eerste editie van de conferentie Doorstroom mbo-hbo. Wat hebben we in die twee jaren geleerd van dit programma? En wat boeken we aan resultaten? En wat kan uw school hiervan leren? Dat komt u te weten als u 3 oktober afreist naar de RDM Rotterdam, waar de doorstroom van mbo naar hbo al vorm heeft gekregen.

Tijdens deze conferentie delen de partners van de Rotterdamse aanpak – Albeda, Hogeschool Rotterdam, Inholland, STC en Zadkine – wat we nu doen aan de bevordering van doorstroom van mbo naar hbo, wat de leerpunten van dit programma zijn en wat voor resultaten er zichtbaar zijn. Aan de hand van workshops halen we ook graag ideeën op.

Het programma voor de conferentie ziet er als volgt uit:
15.00 - 15.30 uur inloop
15.30 - 15.45 uur opening van de conferentie
16.00 - 16.45 uur workshops ronde 1
17.00 - 17.45 uur workshops ronde 2
18.00 – 18.15 uur terugkoppeling van de conferentie
18.15 - 19.30 uur walking dinner

Gaat de overgang van mbo'ers naar het hbo je aan het hart? Wil jij met je vernieuwende ideeën nóg meer bereiken? Schrijf je dan meteen in en mis deze conferentie niet! We horen graag of je erbij bent door hier je aanwezigheid door te geven. We hopen je te mogen begroeten op 3 oktober.