Menu Zoeken English

Tips open dag

Bereid je goed voor

Tijdens de online open dagen kunnen studenten en docenten je vragen over de opleiding beantwoorden. Op de open dagen op onze locaties kun je onder andere sfeer proeven en proeflessen volgen. Hier volgen een paar tips ter voorbereiding op de open dag:

  • Doe de studiekeuzetest. Weet je nog niet welke opleidingen(en) je interessant lijkt, doe dan de Studiekeuzetest. Zo krijg je een beter beeld welke studies bij jou passen. Zo weet je meteen langs welke opleidingen je kunt gaan op de open avond.

  • Check studiekeuzewebsites. Hier kun je opleidingen van verschillende hogescholen met elkaar vergelijken. Kijk bijvoorbeeld op Studiekeuze123.nl.

  • Bekijk vooraf het programma van de opleiding. Studenten en docenten geven online voorlichting over de inhoud van de opleidingen. Op onze locaties kun je terecht om sfeer te proeven en proeflessen te volgen. De programma's kan je inzien op de open dag site.

  • Check de locatie! Het programma vindt deels online en deels op onze locaties plaats. Hogeschool Rotterdam heeft verschillende locaties, kijk vooraf goed op welke locatie je moet zijn. De locatie staat in je bevestigingsmail van je aanmelding. Het kan dus voorkomen dat je naar meerdere locaties moet om alle opleidingen van je voorkeur te bezoeken.

  • Aanmelden voor de open dag. Meld je vooraf aan voor de open dagen. Dan ontvang je een bevestiging met alle belangrijke informatie.

  • Waar parkeren. Overal in de stad is het betaald parkeren, je kan hiervoor het makkelijkst de parkeergarages gebruiken. Handiger is om met de metro te komen, alle locaties zijn op loopafstand van de metrostations. Kijk op de routebeschrijving van de locaties welk metrostation het handigst is.

  • Maak vooraf een vragenlijstje. Wat wil je weten over de opleiding, waar twijfel je nog over? Hier wat suggesties voor de vragen die je kunt stellen tijdens onze online voorlichtingen.

  • Ontdek Rotterdam. Ben je nog niet bekend in Rotterdam? Ga voor of na de open dagen op onze loacties gezellig de stad in en ontdek Rotterdam! Rotterdam Info

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen