Menu English

Marchien van Marle

Docent, coach en coördinator Praktijkleren

Ik ben Marchien van Marle. Bij Hogeschool Rotterdam geef ik grotendeels les bij de Associate Degree opleiding Pedagogisch Educatief Professional. Mijn expertise ligt vooral bij spelend leren en ontwikkelgericht werken.

De expertise heb ik opgedaan door 15 jaar werkzaam te zijn in het sociaal cultureel werk in de wijk Delfshaven in Rotterdam. Ik hield me voornamelijk bezig met de talent- en competentieontwikkeling van kinderen en tieners in verbinding met ouders en het onderwijs. Hierbij maakte ik gebruik van kunst, spelen en open materialen om zo een veilig leerklimaat te creëren. In mijn lessen besteed ik dus veel aandacht voor uitdagende leeromgevingen in de voor- en vroegschoolse educatie, kinderopvang en de rand van het onderwijs.

Momenteel werk ik ook als leerteambegeleider in het eerste jaar van de MLI. Een paar jaar geleden heb ik zelf de MLI gedaan en ben ik mij gaan verdiepen in studiesucces en inclusief onderwijs op het hbo. Doordat deze thema's mij grepen en zeer goed aansluiten bij het thema 'veilig leerklimaat', ben ik lid geworden van de expertisegroep inclusiviteit binnen Hogeschool Rotterdam. Inmiddels geef ik binnen Hogeschool Rotterdam workshops en lessen over inclusief onderwijs en inclusieve pedagogiek aan docenten(teams). Ook heb ik twee spellen gemaakt waarbij docenten met elkaar in gesprek gaan over studiesucces en inclusieve pedagogiek. Dus wie weet kan ik jou enthousiasmeren om met deze thema's binnen je eigen onderwijssetting aan de slag te gaan.

Naast bovenstaande ben ik ook nog moeder van drie erg leuke kinderen van 10, 16 en 18 jaar, waarmee we thuis veel spelletjes spelen en er veel ruimte is voor fantasie en creativiteit.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen