Menu
  English

  "Werktuigbouwkunde is niet makkelijk, maar wel de moeite waard."

  Joep van de opleiding Werktuigbouwkunde

  “Voor de studie werktuigbouwkunde heb ik verschillende opleidingen bezocht om te kijken welke technische studie het best mij past. Ik vond het lastig om een specifiek technische studie te kiezen, daarom heb ik voor werktuigbouwkunde gekozen. Met werktuigbouwkunde stel ik de definitieve richting nog een beetje uit, je maakt kennis met de techniek, vanaf jaar drie ga je je specialiseren. Nu denk ik dat ik de richting van de mechatronica zal gaan kiezen. Ik word blij als na veel moeite het product gewoon blijkt te werken!

  Het afgelopen jaar begon met een leuk introductieprogramma, je leert iedereen uit je klas gelijk goed kennen. Vanaf het eerste moment ga je aan de slag met wiskunde en programmeren. Daarna volgen technisch tekenen en statica en sterkteleer. Wiskunde sluit goed aan bij wat je al beheerst vanuit de havo. De vakken sluiten ook goed op elkaar aan. Na integreren volgt bijvoorbeeld thermodynamica. Hier kun je het gelijk toepassen, dat zorgt ervoor dat je snapt waarom je iets moet leren.

  Om je propedeuse in het eerste jaar te halen is inzet vanaf het eerste moment belangrijk. Je moet je tijd goed verdelen en het maximale uit de lessen halen. Als je dat doet, werken docenten keihard om je te begeleiden en te helpen.

  Vanaf maart 2020 heb ik online lessen gevolgd, het beviel mij eigenlijk prima. Docenten pasten de lessen goed aan en zorgden dat de vorm van de les goed paste bij de inhoud. Het online lessen volgen was best efficiënt en ik was er snel aan gewend geraakt.”

  Meer weten over deze opleiding?

   Ga naar de opleidingspagina