Menu Zoeken English

Studielast en studieadvies

BSA-regeling

Studielast

Je studielast wordt uitgedrukt in studiepunten (EC) volgens het European Credit Transfer System (ECTS). Voor elk vak is vastgesteld hoeveel studiepunten (EC) je daarvoor krijgt. 

Als je de volledige bacheloropleiding volgt, geldt de volgende studielast:

  • 60 studiepunten (EC) per jaar
  • 4 jaar x 60 = 240 studiepunten (EC) in totaal
  • 1 studiepunt (EC) staat voor gemiddeld 28 uur studiebelasting

Studieadvies

De regeling rond het studieadvies gaat waarschijnlijk veranderen. In het najaar van 2022 vind je op deze pagina meer informatie. 

Jouw opleiding kan je een negatief bindend studie advies (negatief BSA) geven als je bepaalde normen niet hebt gehaald. In de wet heet zo'n advies een studieadvies met bindende afwijzing.

Een studieadvies wordt aan het eind van jaar 1 gegeven. We verwachten van je dat je in het eerste studiejaar alle 60 studiepunten (EC) behaalt, zodat je zonder achterstand in het tweede jaar start. Je moet echter minimaal 48 van de 60 studiepunten (EC) behalen. Haal je minder punten, dan krijg je aan het eind van het eerste jaar een negatief BSA tenzij er sprake is van erkende persoonlijke omstandigheden. Een negatief BSA betekent dat je moet stoppen met je opleiding bij Hogeschool Rotterdam.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen