Menu English

Aanmelden en keuring

Hoe meld je je aan?

Aanmelden in 2 stappen

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je bij voorkeur vóór 1 mei aan, maar uiterlijk 31 juli. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober. Dat doe je via Studielink

Aanvullende eis: medische keuring

Voor deze opleiding is een medische keuring noodzakelijk. Hieraan zijn kosten verbonden. Deze zijn voor je eigen rekening. Zonder een recent keuringsbewijs kun je niet starten met onze opleiding. Alle informatie over keuringen kun je vinden op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Adressen van keuringsartsen vind je daar ook. Een kopie van de geneeskundige verklaring zeevaart dient bij de administratie van Rotterdam Mainport Institute ingeleverd te worden.

Monsterboekje

Wanneer je op stage gaat is een monsterboekje (paspoort voor een zeevarende) verplicht. We raden je aan dit vóór aanvang van de opleiding aan te vragen, omdat vaartijd op eigen opleidingschepen hierin wordt aangetekend. Veel studenten varen in de zomervakantie tussen het eerste en tweede studiejaar. Ook deze vaartijd wordt in het monsterboekje genoteerd. Om een monsterboekje te kunnen aanvragen is een inschrijvingsbewijs van de opleiding noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op de website van Kiwa Register.

Na je aanmelding: studiekeuzecheck

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

    • krijg je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Deelname hieraan is verplicht. De studiekeuzecheck bestaat uit een studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding. Ter ondersteuning van dit gesprek kan de opleiding je vragen (een) aanvullende activiteit(en) te doen, zoals het uitvoeren van de startmeter (digitale vragenlijst), het aanleveren van je LOB-cv, het opstellen van een portfolio, het schrijven van een motivatiebrief, het meenemen van een recente cijferlijst, het geven van een presentatie of het bijwonen van een onderwijsactiviteit. Aan de hand van de studiekeuzecheck bekijken we samen of de gekozen opleiding voor jou de juiste is en of je ondersteuning nodig hebt om een goede start te kunnen maken met je opleiding. Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. Het advies wordt mondeling gegeven, maar je kunt dit ook terugvinden in Osiris, het studentvolgsysteem. 

      Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

      • ontvang je de uitnodiging om je Hogeschoolaccount te activeren. Hiermee kun je inloggen op alle systemen van de hogeschool. Start bij Mijn HR (via mijn.hr.nl of download de app voor iOS of Android), daarin zie je onder Mijn aanmelding precies aan welke voorwaarden je (nog) moet voldoen om ingeschreven te worden voor je opleiding. Met je Hogeschoolaccount kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Informatie over bijvoorbeeld de introductiedagen, je rooster en je boekenlijst staat vlak voor de start van de studie op HINT. Je hebt tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.