Menu Zoeken English

Studiereis Kopenhagen Academische Pabo

Academische pabo

Een groep Academische Pabostudenten is afgereisd naar Kopenhagen. Het doel van dit bezoek was onderzoek doen naar het Deense onderwijssysteem.

Vraagstelling

Met een groep eerstejaars- en tweedejaars Academische Pabostudenten zijn we 5 dagen naar Kopenhagen geweest. Het doel van dit bezoek was onderzoek doen naar het Deense onderwijssysteem en dit sloot aan bij het vak ‘Onderzoeksvaardigheden’. We mochten een beschrijvend onderzoek of een vergelijkend onderzoek doen.

Aanpak

We zijn in 2 groepen verdeeld. We zijn begonnen met het opstellen van een onderzoeksvraag en een aantal deelvragen. Ook hebben we vormgegeven hoe we dit onderzoek zouden aanpakken. Wij besloten door middel van interviews een onderzoek te doen naar het Deens onderwijssysteem. Op woensdag en donderdag hebben we twee instellingen bezocht en geïnterviewd. Naast het kennismaken met het onderwijssysteem, was het ook bijzonder om te zien hoeveel je kan doen met afval. In Denemarken recyclen alles en kinderen maken hier hun eigen speelgoed mee.

Resultaat

We hebben een presentatie gemaakt over het Deense onderwijssysteem en dit hebben we op Hogeschool Rotterdam gepresenteerd. Deze studiereis was interessant, omdat we wat hebben geleerd over de opvang, crèche en scholen in Denemarken. Het is goed om te zien hoe het onderwijs in andere landen is geregeld. Hier kunnen we weer veel van leren. Eerstejaars: Lotte, Marit, Dana, Jet, Marieke, Myrthe en Elmy. Tweedejaars: Ingrid, Annick, Asther, Kathy, Lyanne, Gyselle, Sobeya, Jamie, Ildi, Resca, Ilse, Lisanne, Mirl, Fabrienne en Ellen.

Opleiding(en)

  • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Type

Onderzoek

Aan dit project werkten mee

Evelien Verploegen

Begeleider(s)

Claudia Scheepers

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen