Menu English

Aanmeldprocedure en studiekeuzecheck

Hoe meld je je aan?

Aanmelden in 2 stappen

 1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
 2. Meld je vóór 1 mei 2024 aan voor de opleiding via Studielink (en met sommige vooropleidingen uiterlijk 31 juli, zie belangrijke info hieronder over de toelatingstoetsen). Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober.

Toelatingstoetsen: meld je tijdig aan!

Heb je geen vwo-, bachelor of masterdiploma of succesvol afgeronde propedeuse pabo, dan moet je aantonen dat je over voldoende kennis beschikt van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Hiervoor moet je vóór de start van de opleiding toetsen afleggen. Je moet je minimaal één maand voor de toetsdatum aanmelden voor de opleiding via Studielink. In dat geval ligt de uiterste aanmelddatum voor de opleiding vóór 31 juli. Houd hier dus rekening mee! We raden je dringend aan je vóór 1 mei aan te melden, zodat je ruim voldoende tijd hebt om je aan te melden voor en deel te nemen aan de toelatingstoetsen.

Check alle informatie over de toelatingstoetsen en toetsdata

Na je aanmelding: studiekeuzecheck

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

  • krijg je bericht over de inschrijfprocedure voor de kennistoetsen (als je hieraan moet deelnemen).
  • krijg je van ons een uitnodiging voor één van de matchingsdagen die we gaan organiseren. Want voordat je aan je studie begint willen we je graag al een keer ontmoeten!
   Tijdens de matchingsdag maak je verder kennis met de pabo en het beroep en voer je daarnaast het studiekeuzecheckgesprek (SKC) met één van onze docenten. Aan de hand van het studiekeuzecheckgesprek bekijken we of de pabo voor jou de juiste keuze is en of je ondersteuning nodig hebt om een goede start te kunnen maken met je opleiding.
   Na afloop van het gesprek krijg je een studiekeuzeadvies. Heb je je vóór 1 mei aangemeld, dan is dit advies niet bindend. Meld je je ná 1 mei aan voor deze opleiding, dan is het advies wel bindend. Met een negatief bindend studieadvies mag je in dit geval niet starten met de opleiding. Het advies wordt mondeling gegeven, maar je kunt dit ook terugvinden in Osiris, het studentvolgsysteem. 
  • het studiekeuzecheckgesprek is een voorwaarde om je inschrijving compleet te maken en deelname aan de matchingsdag is verplicht. 
  • De matchingsdagen worden georganiseerd in maart, april, juni en augustus. In de uitnodigingsbrief die je ontvangt na je aanmelding word je verder geïnformeerd. 

   Tip: we adviseren je om voorafgaande aan de start van de studie een basisschool te bezoeken, bijvoorbeeld je eigen oude basisschool of een basisschool in de buurt, om alvast een eerste indruk te krijgen van het beroep.

   Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

   • ontvang je de uitnodiging om je Hogeschoolaccount te activeren. Hiermee kun je inloggen op alle systemen van de hogeschool. Start bij Mijn HR (via mijn.hr.nl of download de app voor iOS of Android), daarin zie je onder Mijn aanmelding precies aan welke voorwaarden je (nog) moet voldoen om ingeschreven te worden voor je opleiding. Met je Hogeschoolaccount kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Informatie over bijvoorbeeld de introductiedagen, je rooster en je boekenlijst staat vlak voor de start van de studie op HINT. Je hebt tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen