Menu Zoeken English

Aanmeldprocedure en studiekeuzecheck

Hoe meld je je aan?

Belangrijke informatie over studiejaar 2020-2021

 • De studiekeuzecheck gaat door in online vorm. Meer informatie over de studiekeuzecheck vind je hieronder.
 • Studenten die naar de pabo willen, maar de toelatingstoetsen nog niet hebben gehaald vanwege de omstandigheden rond het coronavirus, mogen per 1 september 2020 onder voorwaarden aan de opleiding beginnen. Deze studenten moeten dan wel voor 1 januari 2021 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Studenten hebben hier per vak twee kansen voor. Als dit niet lukt, dan moeten ze de opleiding alsnog verlaten. 

Bekijk de gewijzigde regels rond de toelatingstoetsen

Aanmelden in 2 stappen

 1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
 2. Je kunt op twee momenten starten:
  • Februari: Als je in februari wilt starten, dan kun je je tot uiterlijk 24 januari 2020 aanmelden via Studielink. Let erop dat je je veel eerder moet aanmelden als je moet deelnemen aan de toelatingstoetsen. Lees de informatie hieronder daarom goed door! 
  • September: Meld je bij voorkeur vóór 1 juni, maar uiterlijk 31 juli 2020 aan voor de opleiding via Studielink. Let erop dat de uiterste aanmelddatum eerder is als je moet deelnemen aan de toelatingstoetsen. Lees de informatie hieronder daarom goed door!

Toelatingstoetsen: meld je tijdig aan!

Heb je geen vwo-, bachelor of masterdiploma of succesvol afgeronde propedeuse pabo, dan moet je aantonen dat je over voldoende kennis beschikt van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Hiervoor moet je in de meeste gevallen toelatingstoetsen afleggen. Je moet je minimaal één maand vóór de door jou gekozen toetsdatum aanmelden voor de opleiding via Studielink. Houd hier dus rekening mee! Als je in september wilt starten, raden we je dringend aan je voor 1 juni aan te melden voor de opleiding, zodat je ruim voldoende tijd hebt om je aan te melden voor en deel te nemen aan de toelatingstoetsen.

Check alle informatie over de toelatingstoetsen en toetsdata

Na je aanmelding: studiekeuzecheck

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

 • krijg je bericht over de inschrijfprocedure voor de toelatingstoetsen (als je hieraan moet deelnemen).
 • krijg je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Deelname hieraan is verplicht. De studiekeuzecheck bestaat uit een online studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding. Ter ondersteuning van dit gesprek kan de opleiding je vragen (een) aanvullende activiteit(en) te doen, zoals het uitvoeren van de startmeter (digitale vragenlijst), het aanleveren van je LOB-cv, het opstellen van een portfolio, het schrijven van een motivatiebrief, het meenemen van een recente cijferlijst, het geven van een presentatie of het bijwonen van een onderwijsactiviteit. Aan de hand van de studiekeuzecheck bekijken we samen of de gekozen opleiding voor jou de juiste is en of je ondersteuning nodig hebt om een goede start te kunnen maken met je opleiding. Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. Dit advies is niet bindend (maar je moet wel aan de kenniseisen voldoen). Het advies wordt mondeling gegeven, maar je kunt dit ook terugvinden in Osiris, het studentvolgsysteem. 

  Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

 • krijg je inloggegevens van Hogeschool Rotterdam. Hiermee kun je op mijn.hr.nl precies zien aan welke eisen je nog moet voldoen om je inschrijving compleet te maken. Met de inloggegevens kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Op HINT vind je vlak voor het begin van je studie informatie over bijvoorbeeld je lesrooster en je boekenlijst. Met de inlogcodes heb je tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen