Ga direct naar de content

Aanmeldprocedure en studiekeuzecheck

Hoe meld je je aan?

Aanmelden in 2 stappen

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je vóór 1 mei 2017 (en met sommige vooropleidingen uiterlijk t/m 31 juli, zie belangrijke info hieronder) aan voor de opleiding via Studielink.

Let op! Belangrijke informatie over de uiterste aanmelddatum

  • Heb je geen vwo-, bachelor of masterdiploma of succesvol afgeronde propedeuse Pabo, dan moet je vóór de start van de opleiding aantonen dat je over voldoende kennis beschikt van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Hiervoor moet je in de meeste gevallen toetsen afleggen. Je moet je minimaal één maand vóór de toetsdatum aanmelden voor de opleiding via Studielink. In dat geval ligt de uiterste aanmelddatum voor de opleiding ruim vóór 1 augustus. Houd hier dus rekening mee!
  • Check hier of je moet deelnemen aan de toelatingstoetsen en bekijk de toetsdata. Je vindt er ook meer informatie over de mogelijkheden om je voor te bereiden op de toetsen.
  • We raden je dringend aan je zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór 1 mei aan te melden. Dan weet je zeker dat je kunt deelnemen aan de toelatingstoetsen.

Na je aanmelding: studiekeuzecheck

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

  • krijg je bericht over de inschrijfprocedure voor de extra kennistoetsen (als je hieraan moet deelnemen).
  • krijg je een uitnodiging voor een studiekeuzecheck. Deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht. De studiekeuzecheck bestaat uit een studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding. Vragen die in de studiekeuzecheck aan de orde komen, zijn onder andere: Heb je een relevante vooropleiding? Wat is je werkervaring? En wat zijn de redenen om met deze opleiding te starten? Ook wordt vastgesteld waaraan je gedurende de opleiding moet werken om je diploma te behalen en welke vrijstellingen je eventueel krijgt. Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. Meld je je ná 1 mei aan voor deze opleiding, dan kun je een bindend negatief studiekeuzeadvies krijgen. Je kunt dan niet starten met de studie.

    Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

  • krijg je inloggegevens van Hogeschool Rotterdam. Hiermee kun je op mijn.hr.nl precies zien aan welke eisen je nog moet voldoen om je inschrijving compleet te maken. Met de inloggegevens kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Op HINT vind je vlak voor het begin van je studie informatie over bijvoorbeeld je lesrooster en je boekenlijst. Met de inlogcodes heb je tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.