Menu Zoeken English

Aanmeldprocedure en studiekeuzecheck

Hoe meld je je aan?

Belangrijke informatie over studiejaar 2021-2022

Wil je naar de pabo, maar heb je de toelatingstoetsen niet tijdig behaald vanwege de omstandigheden rond het coronavirus? Dan mag je per 1 september 2021 onder voorwaarden aan de opleiding beginnen. Je moet dan wel voor 1 januari 2022 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Verder moet je je uiterlijk 31 juli 2021 hebben aangemeld via Studielink én moet je alle overige stappen in het inschrijfproces vóór 1 september 2021 hebben afgerond.

Bekijk alle informatie over de toelating in 2021-2022 

Aanmelden in 2 stappen

 1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
 2. Je kunt op twee momenten starten:
  • Februari: Als je in februari wilt starten én je voldoet al volledig aan de kenniseisen (zie belangrijke info hieronder), dan kun je je tot uiterlijk 24 januari 2021 aanmelden via Studielink. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober. ECHTER: voldoe je nog niet (volledig) aan de kenniseisen, dan moet je je al veel eerder aanmelden. Lees de informatie hieronder daarom goed door!
  • September: Meld je vóór 1 mei 2021 aan voor de opleiding via Studielink (en met sommige vooropleidingen uiterlijk 31 juli, zie belangrijke info hieronder over de toelatingstoetsen). Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober.

Toelatingstoetsen: meld je tijdig aan!

Heb je geen vwo-, bachelor of masterdiploma of succesvol afgeronde propedeuse pabo, dan moet je vóór de start van de opleiding aantonen dat je over voldoende kennis beschikt van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Hiervoor moet je in de meeste gevallen toetsen afleggen. Je moet je minimaal één maand voor de toetsdatum aanmelden voor de opleiding via Studielink. In dat geval ligt de uiterste aanmelddatum voor de opleiding ruim vóór 31 juli (septemberstart) of vóór 24 januari (februaristart). Houd hier dus rekening mee!

Check alle informatie over de toelatingstoetsen en toetsdata

Na je aanmelding: studiekeuzecheck

Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

 • krijg je bericht over de inschrijfprocedure voor de kennistoetsen (als je hieraan moet deelnemen).
 • krijg je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Deelname hieraan is verplicht. De studiekeuzecheck bestaat uit een studiekeuzeadviesgesprek met de opleiding. Ter ondersteuning van dit gesprek kan de opleiding je vragen (een) aanvullende activiteit(en) te doen, zoals het uitvoeren van de startmeter (digitale vragenlijst), het aanleveren van je LOB-cv, het opstellen van een portfolio, het schrijven van een motivatiebrief, het meenemen van een recente cijferlijst, het geven van een presentatie of het bijwonen van een onderwijsactiviteit. Aan de hand van de studiekeuzecheck bekijken we samen of de gekozen opleiding voor jou de juiste is en of je ondersteuning nodig hebt om een goede start te kunnen maken met je opleiding. Na de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies. Wanneer je je vóór 1 mei hebt aangemeld, is dit advies niet bindend (maar je moet wel aan de kenniseisen voldoen). Meld je je ná 1 mei aan voor deze opleiding, dan kun je een bindend negatief studiekeuzeadvies krijgen. Je kunt dan niet starten met de studie. Het advies wordt mondeling gegeven, maar je kunt dit ook terugvinden in Osiris, het studentvolgsysteem. 

  Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

 • krijg je inloggegevens van Hogeschool Rotterdam. Hiermee kun je op mijn.hr.nl precies zien aan welke eisen je nog moet voldoen om je inschrijving compleet te maken. Met de inloggegevens kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Op HINT vind je vlak voor het begin van je studie informatie over bijvoorbeeld je lesrooster en je boekenlijst. Met de inlogcodes heb je tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen