Menu English

Project Maritiem Museum

Maritiem Museum Rotterdam

Studenten van de pabo opleiding organiseren in opdracht van het Maritiem Museum in Rotterdam een educatief programma.

Vraagstelling

Organiseer een educatief programma in het Maritiem Museum voor grote groepen kinderen (ongeveer 200 kinderen per keer) in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Wij kregen de opdracht om de kinderen mee te nemen in een 'terug in de tijd reis'. Aan ons de taak om de verschillende onderwerpen uit het Maritiem museum erbij te betrekken.

Aanpak

We hebben verschillende onderdelen en activiteiten in het Maritiem museum georganiseerd. Elke student heeft zich in een onderdeel en/of activiteit verdiept. Vervolgens hebben we de onderdelen gedidactiseerd voor hele jonge kinderen en voor de wat oudere kinderen. We hebben daarnaast 100 pabostudenten een taak gegeven in het museum tijdens de uitvoerdagen. Taken varieerden van het vertellen van een spannend verhaal bij een piraten tentoonstelling tot een rol in het mysterie op museumschip 'de Buffel' van het Maritiem museum

Resultaat

Als resultaat hebben we een 5-daags educatief programma opgezet vol leuke en leerzame activiteiten. Alle 100 pabostudenten die mee hebben gewerkt waren verkleed als matroos, piraat, officier, duiker enz. De dag begon met een zeeliederen sing-a-long. Vervolgens hebben de kinderen in groepjes het museum bezocht. Ze hebben alle posten bezocht waar onder andere een mini voorstelling over de VOC te zien was, een piratendiploma behaald kon worden, spannende verhalen werden verteld en een navigatieles uit de 15e eeuw te volgen was.

Opleiding(en)

  • Lerarenopleiding Basisonderwijs (PABO)

Type

Project

Aan dit project werkten mee

Marissa van Breda, Rick Coenen, Thom de Jong, Tim de Klerk, Sandra Voshol

Begeleider(s)

vincent bax, Ron de Bruin

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen