Menu English

HREco-Marathon project | In het tweede leerjaar ontwerpen en bouwen studenten een zuinig voertuig in 1 jaar tijd

Het eerste leerjaar leren de studenten alle theorie en vaardigheden die nodig zijn om een zuinig voertuig te ontwerpen. In het tweede jaar is het tijd om te laten zien wat ze hebben geleerd. De tweedejaars Automotive studenten krijgen een opdracht waarbij het 'compleet voertuig denken' (systeemintegratie) centraal staat. De opdrachten verschillen per collegejaar, maar zijn altijd uitdagend en gericht op het toepassen van wat ze in het eerste jaar geleerd hebben.

Voor het collegejaar 2022/2023 kregen de studenten de opdracht: ontwerp een zuinig voertuig. De opdracht bestond uit de volgende vier fasen:

Ontwerpen

De uitdaging: een voertuig ontwerpen met een beperkt budget van 140 euro. De studenten worden als groep uitgedaagd en maken in deze fase gebruik van concepten, ideeën en 3D printmodellen.

Simuleren

In deze fase wordt een digitaal model van het voertuig gesimuleerd. Zo is het gemakkelijker om bijvoorbeeld verbeteringen aan de constructie aan te brengen.

Realiseren

De berekeningen en simulaties zijn gedaan. Het is nu tijd om te bouwen. De studenten gaan aan de slag en vertalen het model naar een echt voertuig.

Valideren

Hoe presteert het eindproduct? Hier komen de studenten achter door met het nieuwe voertuig mee te doen aan een spannende zuinigheidsrace op een afgesloten circuit.

 

Opleiding(en)

  • Automotive

Type

Project tweede jaar