Menu
  English

  Aanmeldprocedure en studiekeuzecheck

  Hoe meld je je aan?

  Aanmelden in 3 stappen

  1. Om je aan te melden, moet je eerst een DigiD aanvragen. Regel dit nu al. De aanvraag duurt ongeveer een week.
  2. Meld je bij voorkeur vóór 1 mei aan, maar uiterlijk 31 juli. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober. Dat doe je via Studielink. Kies in Studielink voor de Lerarenopleiding Basisonderwijs (pabo) en dus niet voor de Academische pabo.
   Let op: meld je je ná 1 mei aan voor deze opleiding, dan kun je een bindend negatief studiekeuzeadvies krijgen. Je kunt dan niet starten met de studie.
  3. Stel de coördinator van de opleiding tijdig op de hoogte van je wens om te starten met de Academische pabo: Fiona van Ede, ivl-academischepabo@hr.nl. Je ontvangt te zijner tijd alle informatie die je nodig hebt om je inschrijving voor de Academische pabo in orde te maken in Studielink.

  Na je aanmelding: studiekeuzecheck

  Nadat je je hebt aangemeld via Studielink:

  • krijg je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Deelname hieraan is verplicht, het is een voorwaarde om met de opleiding te mogen starten. Ter ondersteuning van dit gesprek kan de opleiding je vragen (een) aanvullende activiteit(en) te doen. Aan de hand van de studiekeuzecheck bekijken we samen of de gekozen opleiding voor jou de juiste is en of je ondersteuning nodig hebt om een goede start te kunnen maken met je opleiding. Meteen na het studiekeuzecheckgesprek krijg je een studiekeuzeadvies. Wanneer je je vóór 1 mei hebt aangemeld, is dit advies niet bindend. Meld je je ná 1 mei aan voor deze opleiding, dan kun je een bindend negatief studiekeuzeadvies krijgen. Je kunt dan niet starten met de studie. Het advies wordt mondeling gegeven, maar je kunt dit ook terugvinden in Osiris, het studentvolgsysteem. 

   Bekijk meer informatie over de studiekeuzecheck

  • ontvang je de uitnodiging om je Hogeschoolaccount te activeren. Hiermee kun je inloggen op alle systemen van de hogeschool. Start bij Mijn HR (via mijn.hr.nl of download de app voor iOS of Android), daarin zie je onder Mijn aanmelding precies aan welke voorwaarden je (nog) moet voldoen om ingeschreven te worden voor je opleiding. Met je Hogeschoolaccount kun je ook inloggen op HINT, het intranet. Informatie over bijvoorbeeld de introductiedagen, je rooster en je boekenlijst staat vlak voor de start van de studie op HINT. Je hebt tevens toegang tot je persoonlijke e-mail van Hogeschool Rotterdam.