Menu English

Voor een goed leven

Empowerment van veertigplussers met levenslange beperkingen
Publicatiedatum: 31 oktober 2019

Ouder worden met langdurige beperkingen doet een beroep op het adaptatievermogen van volwassenen met langdurige beperkingen, maar vraagt ook aan de zorg meer sensitief te zijn voor de context, deskundigheid en autonomie van volwassenen met langdurige beperkingen.

Toon:

Projectbeschrijving

  • De projectmedewerkers werken samen met vijf ervaringsdeskundigen van verschillende pati├źntorganisaties om een mediacampagne en een e-learningmodule voor veertigplussers met lichamelijke beperkingen te ontwikkelen. Kernelementen worden in vier focusgroepgesprekken uitgevraagd, waarna met externe deskundigen de mediacampagne (Bureau WWAV) en e-learningmodule (LOCOmotion) worden ontwikkeld. Social media wordt veelvoudig ingezet om, door middel van filmpjes en websites, de doelgroep bewust te maken over de gevolgen van ouder worden met een lichaam dat van jongs af aan beperkingen heeft en welke mogelijke oplossingen hiervoor zijn.
  • De doelstelling is om het bewustzijn te bevorderen door middel van de mediacampagne en het aanreiken van strategie├źn en mogelijke oplossingen met behulp van de e-learningmodule.

Verbinding met het onderwijs

Resultaten uit dit project worden benut voor de minor Disability en Diversiteit. Binnen de ergotherapie levert dit project nieuwe inzichten in de concepten eigen regie en burgerschap.

Vervolgprojecten

onder de noemer van Voor een goed leven zijn onderstaande projecten uitgevoerd
­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen