Menu English

Organisatie van de geboortezorg

Herinrichting van acute geboortezorg indien een bevallocatie verdwijnt door fusie, faillissement of bezuinigingen

Geboortezorg is zorg die dag en nacht doorgaat en waarbij acuut handelen nodig kan zijn. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat eerstelijns verloskundigen dag en nacht, wanneer nodig, een zwangere of barende vrouw per direct moeten kunnen doorverwijzen naar het ziekenhuis. De geboortezorg staat echter onder druk. Er is een groot tekort aan personeel, met name aan verpleegkundigen. Acute verloskundige zorg kan steeds vaker niet geleverd worden in de voorkeursregio van zwangere vrouwen of binnen het werkgebied van verloskundigen door deze capaciteitsproblematiek.

Toon:

(Beoogde) resultaten

Het doel van dit project is om inzicht te krijgen in ervaringen van zowel (zwangere) vrouwen als zorgverleners die te maken hebben met het mogelijk verdwijnen of verdwenen zijn van bevallocaties binnen de eigen regio. Met de ontwikkelde kennis uit dit project, ontwikkelen we een door cli├źnten en de professionele uitvoeringspraktijk gedragen set van aanbevelingen voor de inrichting van de acute geboortezorg.

Publicaties

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen