Menu English

Organisatie van de geboortezorg

Herinrichting van acute geboortezorg indien een bevallocatie verdwijnt door fusie, faillissement of bezuinigingen

Geboortezorg is zorg die dag en nacht doorgaat en waarbij acuut handelen nodig kan zijn. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat eerstelijns verloskundigen dag en nacht, wanneer nodig, een zwangere of barende vrouw per direct moeten kunnen doorverwijzen naar het ziekenhuis. De geboortezorg staat echter onder druk. Er is een groot tekort aan personeel, met name aan verpleegkundigen. Acute verloskundige zorg kan steeds vaker niet geleverd worden in de voorkeursregio van zwangere vrouwen of binnen het werkgebied van verloskundigen door deze capaciteitsproblematiek.

Toon:

Samenwerking

Hogeschool Zeeland, Hogeschool InHolland (Amsterdam), Midwifery Research Network Netherlands (MRNN), de leerstoel ‘Fysiologische Verloskunde’ van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC), de leerstoel Verloskundige Wetenschap van het Amsterdam UMC en het Radboud UMC, het District Verloskundige Platform Rijnmond (DVP).

Financiering

Een RAAK-Publiek subsidie is aangevraagd.

Looptijd

2022 - 2025

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen