Menu English

Via Wijkstructuur Versterken van Zelfredzaamheid van Kwetsbare Ouderen

Actieve rol voor de professional
Publicatiedatum: 01 september 2013

De komende jaren zal de gemeente Rotterdam (2013) vorm gaan geven aan een wijkgericht toegangsmodel tot zorg. Voor de professional is in dit model een actieve rol weggelegd.

Toon:

Zorgaanbieder Laurens doet in vier wijken in Rotterdam ervaring op met het ontwikkelen van deze wijkstructuur door inzet van wijkwerkers in deze wijken. De wijkwerkers gaan actief op zoek naar ‘echt kwetsbare’ ouderen. Het gaat om ouderen die niet bereikt worden met de huidige voorzieningen. Door tussenkomst van de wijkwerker wordt getracht om de wijkstructuur rond kwetsbare ouderen te versterken. De wijkwerker is ‘de oren en ogen’ in een wijk en heeft contacten met zowel burgers, informele als professionele netwerken in de wijk. Door laagdrempelige ontmoetingen wordt toegang gezocht tot minder toegankelijke kwetsbare ouderen. De interventie van de wijkwerker richt zich in eerste instantie op optimale inzet van de eigen kracht en informele zorg, aanvullend met eventuele formele (kortdurende en activerende) zorg.

Kenniscentrum Zorginnovatie evalueert in opdracht van zorgorganisatie Laurens de aanpak van de wijkwerkers en de invloed van de wijkwerker op de zelfredzaamheid en kwetsbaarheid van ouderen in de wijk.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen