Menu Zoeken English

Medical Delta Living Lab VIT for Life

Publicatiedatum: 08 januari 2021

Door de toenemende vraag komt ons zorgstelsel steeds verder onder druk te staan. Voorkomen is beter dan genezen. Niet gek dus dat er steeds meer aandacht komt voor preventie. Gezondheidsapps en innovaties die de gezondheid bevorderen, bereiken helaas lang niet iedereen. Medical Delta Living Lab VIT for Life richt zich op het gezond houden van mensen met een verhoogd risico op levensstijl-gerelateerde klachten

Toon:

Introductie

Het Nederlandse zorgstelsel is erop ingericht dat iedereen zoveel als mogelijk gelijke zorg krijgt. De praktijk is weerbarstiger. Niet iedereen vindt de weg naar goede gezondheidszorg. Dat geldt ook voor preventieve innovaties die de gezondheid bevorderen. Ontoegankelijke of ingewikkelde technologie staan een brede toepassing in de weg. Het lukt huisartsen en fysiotherapeuten op dit moment bijvoorbeeld onvoldoende om vanuit de spreekkamer mensen met leefstijl-gerelateerde gezondheidsproblemen aan te zetten tot duurzame gedragsverandering. Zij vragen VIT for Life een alternatieve aanpak te ontwikkelen.

Projectbeschrijving

Medical Delta Living Lab VIT for Life richt zich op het ontwikkelen, evalueren en implementeren van duurzaam effectieve, gepersonaliseerde en contextafhankelijke sociale en technologische innovaties. Het lab zet in op het gebruiksvriendelijk maken van apps die gezonde voedingskeuzes en voldoende bewegen stimuleren, het inbedden daarvan in een breder interventie-aanbod, integratie in het dagelijks leven en scholing van gebruikers en zorgprofessionals. Eindgebruikers spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling en aanpassing van de apps.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen