Menu English

Training Con-tAct: Ondersteunde Communicatie bij Afasie

Con-tAct, communicatietraining
Publicatiedatum: 01 januari 2017

Het ontwikkelen en implementeren van Con-tAct, een communicatietraining voor zorgprofessionals, met het doel de communicatie met personen met afasie te verbeteren.

Toon:

De connectie tussen de patiënt en de zorgprofessional en de waardering en erkenning van afasie maakt de training waardevol

Joyce en Manouk pas afgestudeerd, opleiding Logopedie

Resultaten

Resultaten

  • In samenwerking met Judith Oostveen, logopedist in Radboudumc in Nijmegen en met Nicole Jünger, logopedist in OLVG Amsterdam, is Training Con-tAct (Oostveen, Berns & Jünger, 2018) en Cursus Con-tAct (Berns, Oostveen & Jünger, 2018) ontwikkeld, inclusief een model van ‘communicatie met een persoon met afasie’.
    Er zijn, in samenwerking met Clarinda Otterspeer van Afasiecentrum Rotterdam e.o., mensen met afasie betrokken bij het maken van instructiefilms ten behoeve van de training. De ontwikkeling van de films is gesubsidieerd door Stichting Afasie Nederland.

    Enkele personen met afasie werken mee aan zowel Training als Cursus Con-tAct.

    Het effect van Training Con-tAct in Rijndam Revalidatie Rotterdam is onderzocht.

  • Cursus Con-tAct wordt via nascholingsaanbod (via AfasieNet) aangeboden aan logopedisten.

Te verwachten

Docent-onderzoeker Alissa Nikkels analyseert de resultaten van de pilot naar het effect van Training Con-tAct bij tweedejaars studenten van de opleiding logopedie. Zij schrijft hierover een wetenschappelijke publicatie.

Implementatie van Training Con-tAct in het curriculum van de opleiding logopedie vindt plaats met ingang van het nieuwe curriculum dat zal starten in schooljaar 2021-2022.

Publicaties en producten

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen