Menu Zoeken English

Training Con-tAct: Ondersteunde Communicatie bij Afasie

Con-tAct, communicatietraining
Publicatiedatum: 01 januari 2017

Het ontwikkelen en implementeren van Con-tAct, een communicatietraining voor zorgprofessionals, met het doel de communicatie met personen met afasie te verbeteren.

Toon:

Fase 1

In samenwerking met Judith Oostveen, logopedist in Radboudumc in Nijmegen en met Nicole Jünger, logopedist in OLVG Amsterdam, is Training Con-tAct (Oostveen, Berns & Jünger, 2018) en Cursus Con-tAct (Berns, Oostveen & Jünger, 2018) ontwikkeld, inclusief een model van ‘communicatie met een persoon met afasie’.

Er zijn, in samenwerking met Clarinda Otterspeer van Afasiecentrum Rotterdam e.o., mensen met afasie betrokken bij het maken van instructiefilms ten behoeve van de training. De ontwikkeling van de films is gesubsidieerd door Stichting Afasie Nederland.

Er zijn enkele personen met afasie geschoold om als ervaringsdeskundige mee te werken aan zowel Training als Cursus Con-tAct.

Fase 2

Training en Cursus Con-tAct zijn in Rijndam Revalidatie Rotterdam uitgevoerd. Er vindt een pilot-onderzoek plaats naar het effect van Training Con-tAct.

Cursus Con-tAct wordt via nascholingsaanbod (via AfasieNet) aangeboden aan logopedisten.

Fase 3

Training Con-tAct zal in drie zorginstellingen worden uitgevoerd en er zal worden onderzocht wat het effect is op de communicatie tussen zorgprofessionals en personen met afasie en op de communicatieve toegankelijkheid van de instellingen.

Publicaties en producten

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen