Menu English

InCaSu@home

Ondersteuning van naasten van patiënten in de palliatief terminale fase door de wijkverpleegkundige
Publicatiedatum: 01 september 2017

Hoe verloopt de zorgverlening voor naasten van patiënten in de palliatief terminale fase door de wijkverpleegkundige? In dit project wordt een trainingsprogramma ontwikkeld om de wijkverpleegkundige te ondersteunen.

Toon:

Beoogde resultaten

Na gebruik van het te ontwikkelen trainingsprogramma zijn wijkverpleegkundigen in staat behoeften van naasten te gebruiken in hun indicatiestelling, door behoeften te identificeren en te diagnosticeren, zorg te plannen en toe te wijzen. Hierdoor wordt naar verwachting de participatie van naasten bij zorg en besluitvorming bevorderd en overbelasting voorkomen.

Het project levert een aantal producten op, zoals een handleiding voor het trainingsprogramma en een implementatiehandleiding. Na afloop van het project kan het programma verder worden uitgerold. Bij het project worden studenten en docenten van de hbo-verpleegkunde betrokken, worden (tussen-) resultaten met hen gedeeld en in het onderwijs verwerkt. Uitkomsten worden verder in relevante richtlijnen verwerkt en met professionals en wetenschappers gedeeld.

Publicaties en producten

Nieuwsbrieven

 

Aanmelden

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Meld u aan door te mailen naar incasu@hr.nl.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen