Menu
  English

  Openbare les lector Digitale Didactiek Fleur Prinsen

  Digitale Leerarrangementen voor toekomstbestendig onderwijs

  Bij het opleiden van de professionals van de toekomst verdient de digitale didactiek meer aandacht. Kennis over en inzet van digitale middelen om het (levenslange) leerproces te bevorderen, zullen daarin een grote rol spelen.

  Bij het opleiden van de professionals van de toekomst verdient de digitale didactiek meer aandacht. Kennis over en inzet van digitale middelen om het (levenslange) leerproces te bevorderen, zullen daarin een grote rol spelen. Dr. Fleur Prinsen, verbonden aan Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam, beoogt met haar onderzoek het leerproces van de studenten te verbeteren door het gezamenlijk ontwerpen van digitale leerarrangementen. 

  Fleur Prinsen ging in haar interactieve lectorale rede op 18 januari in op de veronderstelde meerwaarde van digitale leerarrangementen. Docententeams die dit soort arrangementen ontwerpen doen kwalificaties op waarmee ze zelf toekomstbestendig blijven. Er wordt een methode gepresenteerd, waarmee deze meerwaarde voor het leerproces gecreëerd kan worden, en waarin de verschillende rollen duidelijk zijn die hierbij ingenomen moeten worden.