Menu English

Voor- en Vroegschoolse Educatie thuis

VVE Thuis
Publicatiedatum: 01 januari 2012

Is er een effect van deelname aan VVE Thuis op de ontwikkeling van kinderen en op het interactiegedrag van ouders en kan intensivering van het programma met behulp van ICT hierbij een rol spelen?

Toon:

Sinds de invoering van de VVE zijn er verschillende programma’s ontwikkeld, die worden uitgevoerd in kindercentra en groep 1 en 2. De programma’s zijn vooral centrum- of schoolgericht. Ouders worden niet structureel betrokken. Uit onderzoek blijkt echter dat combinaties van centrum- en gezinsgerichte programma’s effectiever zijn. Omdat de effecten van VVE-programma’s tegenvallen (e.g. Schooten & Sleegers, 2009), werd in dit project nagegaan of de combinatie van een centrum- en gezinsgerichte aanpak de werking van de huidige VVE-programma’s kon verbeteren. Het Nederlands Jeugdinstituut heeft in 2009 hiertoe het programma VVE Thuis ontwikkeld. Het hier voorgestelde onderzoek beoogt dit programma te evalueren. Daarnaast werd in een ontwikkelonderzoek met behulp van ICT, methoden ontwikkeld en getest om zowel het contact tussen ouders, leidsters en leerkrachten te verbeteren als de ondersteuning van ouders bij programma-activiteiten.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen