Menu English

De Rotterdamse Aanpak

Monitoring onderzoek Keuzedeel voorbereiding HBO
Publicatiedatum: 01 september 2016

In het eerste leerjaar verlaat zo’n 15% van de studenten het hbo en nog eens 20% switcht naar een andere studie binnen het hbo. Voor menig opleiding, zoals in het economisch domein, liggen deze percentages hoger. Hoe kunnen we de aansluiting tussen mbo naar hbo verbeteren?

Toon:

De feiten overzichtelijk op een rij

Samenwerking

  • Samenwerkingspartners zijn de onderwijsinstellingen die het Keuzedeel voorbereiding HBO “De Rotterdamse Aanpak” aanbieden aan hum MBO studenten niveau 4 die studeren in het Economisch Domein in het derde (en laatste) leerjaar – en die te kennen hebben gegeven graag door te studeren aan het HBO: Albeda College, Scheepvaart- en Transport College, Zadkine. Samenwerkingspartners zijn ook de Hogescholen samenwerking met genoemde MBO-instellingen aan dit keuzedeel: Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam. Tot slot werkt het lectoraat studiesucces Hogeschool Rotterdam samen met Lector dr. Rutger Kappe en dr. Jeany van Beelen-Slijper van het lectoraat studiesucces Inholland. Focust Inholland met name op studiekeuze, Hogeschool Rotterdam richt zich vooral op studievaardigheden. In gezamenlijkheid verrichten de lectoraten studiesucces Hogeschool Rotterdam en Inholland daarnaast onderzoek naar de studenttevredenheid over de verschillende onderdelen in het keuzedeel voorbereiding HBO (denk aan een ontwikkelassessment en aan meelopen aan het HBO).

Looptijd

2018 - 2021

Financiering

  • Gefinancierd door doorstroomproject MHBO

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen