Menu English

Openbare les Martine van der Pluijm

Samenwerken aan een Taalrijke Omgeving voor Jonge Kinderen

Op 13 februari vindt de openbare les van Martine van der Pluijm, lector Samenwerken aan een Taalrijke Omgeving voor Jonge Kinderen, plaats. Martine schetst de taaldiversiteit waarmee kinderen starten op school. Hoeveel weten leraren over de taalervaringen thuis van hun leerlingen? En in hoeverre lukt het leraren om in hun taalonderwijs gelijke kansen te bieden aan kinderen met verschillende taalervaringen?

Kernboodschappen visie

Martine zal vertellen hoe zij, samen met de partners van Leerschool Rotterdam-Zuid, onderzoek doet naar manieren om de taalontwikkeling van leerlingen beter te begrijpen en te stimuleren en hoe zij samen onderzoekend werken aan een taalrijke omgeving voor alle kinderen.

Voorafgaand aan de openbare les zijn er tussen 13.00 en 15.00 uur enkele inspiratiesessies te volgen. Deze vinden onder meer plaats op basisscholen die verbonden zijn aan Leerschool Rotterdam-Zuid en op Hogeschool Rotterdam. Meer informatie hierover volgt op deze pagina.

Hogeschool Rotterdam, PCBO Rotterdam-Zuid en BOOR starten het lectoraat Samenwerken aan een Taalrijke Omgeving voor Jonge Kinderen met dr. Martine van der Pluijm als lector

Het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam heeft dr. Martine van der Pluijm benoemd tot lector Samenwerken aan een Taalrijke Omgeving voor Jonge Kinderen bij Kenniscentrum Talentontwikkeling. Het lectoraat is tot stand gekomen in samenwerking met de Rotterdamse schoolbesturen PCBO Rotterdam-Zuid en BOOR.

Lees het persbericht

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen