Menu English

Stay on Track

Uithuisgeplaatste jongeren keren terug op school
Publicatiedatum: 09 april 2020

Dit project onderzoekt samen met uithuisgeplaatste jongeren en met de mensen om hen heen hoe de terugkeer naar school verbeterd kan worden, zodat de jongeren op een zinvolle manier kunnen participeren in de maatschappij en hun talenten beter tot hun recht komen.

Toon:

(Beoogde) resultaten

De beoogde resultaten zijn:

Ontwerpdoel:

  • Een beschreven en overdraagbare werkwijze die bijdraagt aan een betere aansluiting van jeugdhulp en onderwijs bij terugkeer naar school voor uithuisgeplaatste jongeren.

Kennisdoel:

  • Een beschrijving van portretten, thema’s en oplossingsrichtingen, die inzicht biedt in bevorderende en belemmerende factoren alsmede mogelijke oplossingsrichtingen vanuit jongerenperspectief.
  • Een overzicht van ‘good practices’ die aansluiten bij de oplossingsrichtingen.

Veranderdoel:

  • De focus is gericht op het ondersteunen van jongeren bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.
  • Dat de samenwerking in de keten onderwijs-jeugdhulp-gezinssysteem meer dienstbaar wordt aan de behoeften van jongeren.

Professionaliseringsdoel:

  • Inzicht in de trainingsbehoefte van docenten en jeugdhulpverleners om de veranderdoelen en het ontwerpdoel te bereiken.

Publicaties

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen