Menu
  English

  Aanvullend materiaal

  Films bij gereedschap 'Omgaan met ouders en taal'

  We kunnen over het contact met ouders schrijven, maar we kunnen het u ook laten zien. Daarom zijn er korte films gemaakt van de belangrijkste gespreksvormen met ouders zoals u deze aantreft in De Gereedschapskist. Op deze pagina treft u de films behorend bij 'Thuis in Taal' en de 'Informele gesprekken'.

  Films

  Als extra hulpmiddel voor de voorbereiding bieden we nu ook een aantal voorbeeldfilms van het informele contact van leerkrachten met ouders.

  Deze films zijn bedoeld om leraren (aankomend, beginnend en ervaren) met elkaar te laten nadenken over hoe zij graag willen kennismaken met ouders. Net als bij de voortgangsgesprekken die wij in februari online hebben gezet zijn hierbij liever niet zo en zo kan het ook films gemaakt. Een kijkwijzer geeft suggesties van manieren om met deze filmpjes te werken. 

  Toegang tot de filmpjes

  Als voorproefje treft u het liever niet zo gesprek met de moeder van Reza aan. Uit privacy overwegingen staan de overige films op een afgeschermd deel van de Gereedschapskist-website. Daar vindt u ook de films van de voortgangsgesprekken. U krijgt daar toegang toe door een toegangscode aan te vragen.

  Toegangscode aanvragen 

  Liever niet zo en zo kan het ook

  Voor elke situatie is een liever niet zo gesprek en een zo kan het ook versie opgenomen. Een kijkwijzer geeft suggesties van manieren om met deze films te werken. De scripts sluiten aan bij de gereedschappen die op basis van onderzoek en werken in de praktijk zijn gerealiseerd door de onderzoeksgroep. Leerlingen, ouders en leraren hebben bijgedragen aan de films en aan de thema’s die daarin aan de orde komen.

  Introductiefilm Thuis in Taal

  Stap 1 Thuis in Taal: Begeleiding van ouder-kindactiviteiten

  Stap 2 Thuis in Taal: Taalondersteuning tijdens ouder-kindactiviteiten

  Kijkwijzer ouder-kindactiviteiten Thuis in Taal

  Film informeel contact leerkrachten met ouders : Voorbeeld 1

  Liever niet zo

  Zo kan het ook

  Film informeel contact leerkrachten met ouders : Voorbeeld 2

  Liever niet zo

  Zo kan het ook

  Film informeel contact leerkrachten met ouders : Voorbeeld 3

  Liever niet zo

  Zo kan het ook

  Kijkwijzer bij informeel contact leerkrachten en ouders

  Overige voorbeeldfilms

  De films zijn bedoeld om leraren (aankomend, beginnend en ervaren) met elkaar te laten nadenken over hoe zij graag in gesprek willen met ouders. 

  Er zijn voorbeeldfilms van:

  De films en duren 2 tot 4 minuten.