Menu English

Succesfactoren

10 succesfactoren voor beter samenwerken met ouders

Tien succesfactoren voor beter samenwerken met ouders dienen als onderlegger bij het ontwikkelen van de gereedschappen. Deze succesfactoren zijn geformuleerd op basis van promotieonderzoek op 15 scholen voor vo en mbo in Rotterdam Zuid en zijn inmiddels ook beproefd in het basisonderwijs. Bij elk gereedschap in de kist is benoemd hoe het beste aan deze succesfactoren gewerkt kan worden om via het contact met alle ouders bij te kunnen dragen aan het toekomstperspectief van de jeugd.

Vier aspecten om de samenwerking met ouders te verbeteren

De samenwerking met ouders kent organisatorische, relationele en inhoudelijke  aspecten, die met elkaar verbonden zijn en een zekere volgordelijkheid kennen. In de gereedschapslist vormen onderstaande vier aspecten het denkraam voor het verbeter-proces van de samenwerking met ouders. Een positieve attitude en goede basale  organisatie zijn voorwaardelijk voor het realiseren van een wederkerige relatie. Vanuit een goede relatie kunnen beide partijen beter tot afstemming komen. Van elk gereedschap is aangegeven op welk aspect het zich richt.

Uitgangspunten van de gereedschapskist

Voor leraren in het basis- en het voortgezet onderwijs en het mbo

Download pdf

Voor professionals in het sociale domein

Download pdf

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen