Menu English

Privacy Lab 010

Publicatiedatum: 01 januari 2016

Vanuit het multidisciplinaire project PrivacyLab 010 is het idee ontstaan om voor het fenomeen privacy een meer permanente plek te creëren binnen Hogeschool Rotterdam.

Dit omdat privacy binnen de context van big data een relevant en actueel onderwerp is. Privacy design en engineering zijn actuele kwesties waaraan Hogeschool Rotterdam een constructieve en praktische bijdrage kan leveren. Binnen het privacy domein richten we ons in eerste instantie op vraagstukken die een relatie hebben met big en open data, openness, privacy, vertrouwen, identity, design, veiligheid en security. In In PrivacyLab 010 komt daarmee een belangrijk deel van het onderzoek naar, onderwijs in en praktijk van het thema big en open data samen.

PrivacyLab 010 is een AppLab010 project. Hierin doen kenniscentra en opleidingen van Hogeschool Rotterdam onderzoek naar de rol en betekenis van ontwerp binnen onderwijs en sociale innovatie. AppLab010 vind je in heel Rotterdam.   

Betrokken medewerkers

Mortaza Shoae Bargh, Maaike Harbers, Arne Padmos, Michael Anhalt

Samenwerkingspartners

Urban Big Data Rotterdam, Erasmus Universiteit, Gemeente Rotterdam, Centric, Ministerie van Veiligheid en Justitie, TNO, TU Twente en MOTI (Museum of the Image) Breda.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen