Menu English

Kenniswerkplaats Urban Big Data

Publicatiedatum: 01 januari 2016

De verwachtingen rondom de toepassingsmogelijkheden van big data zijn hoog gespannen. Van koelkasten die aangesloten zijn op winkelketens en die zich automatisch aanvullen als ze leeg raken tot zelfrijdende auto’s.

De Kenniswerkplaats Urban Big Data heeft als doel om te onderzoeken hoe en onder welke (juridische, maatschappelijke en  bestuurlijke) voorwaarden deze verwachtingen te realiseren zijn.  De Kenniswerkplaats is een initiatief van de gemeente Rotterdam, E-Urban van de Erasmus Universiteit Rotterdam, en Creating 010 van de Hogeschool Rotterdam.

De activiteiten in het jaarplan van de werkplaats stimuleren de ontwikkeling en implementatie van big data-toepassingen voor grootstedelijke vraagstukken, bevorderen onderzoek en kennisontwikkeling over mogelijke big data-architecturen, analysetechnieken en –methoden en leiden tot het verspreiden van kennis over big data binnen een brede kring van geïnteresseerden, waaronder beleidsmakers en deskundigen. Ook worden er activiteiten voorzien gericht op het verkrijgen van inzicht in de juridische, maatschappelijke en bestuurlijke voorwaarden die nodig zijn om tot succesvolle big data-toepassingen te komen.

Creating 010 is thans betrokken bij de activiteiten binnen de thema’s e-government en privacy en zelf- en samenredzaamheid. Daarnaast levert Creating 010 een bijdrage op het gebied van big data architecturen en data analytics.

Samenwerkingspartners

Erasmus Universiteit Rotterdam, Gemeente Rotterdam

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen