Menu English

Responsible Applied AI (SPRONG)

Publicatiedatum: 01 februari 2022

De Hogeschool van Amsterdam (HvA), Hogeschool Rotterdam (HR), Hogeschool Utrecht (HU) en de kernpartners Gemeenten Amsterdam en Rotterdam, Provincies Zuid-Holland en Utrecht, Cupola XS, Media Perspectives en CGI, hebben de ambitie om de komende acht jaar een krachtige onderzoeksgroep op te bouwen die regionaal en nationaal wordt (h)erkend als hét centrum voor praktijkgericht onderzoek op het gebied van Responsible Applied AI. Deze SPRONG-groep bouwt voort op bestaande onderzoeksgroepen met complementaire expertise van het Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence van de HvA, het Datalab: Livinglab voor AI & Ethiek van HR en het Kenniscentrum Digital Business & Media van de HU.

Toon:

Samenwerking

Het project is een samenwerking van Hogeschool van Amsterdam (hoofdaanvrager), Hogeschool Utrecht, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Provincie Zuid-Holland, Provincie Utrecht, Cupola XS, Media Perspectives, CGI Praktijkpartners: Shopping Tomorrow, INretail, Retail Insiders Thuiswinkel.org, Klantenservice Federatie, RedKIWI, Casetalk, ANP, Koninklijke Bibliotheek, Nl. Instituut voor Beeld en Geluid, EMMA en Hogeschool Rotterdam. 

Netwerkpartners:

Amsterdam Economic Board, Economic Board Zuid-Holland, Dutch Digital Agencies, IT Campus Rotterdam, Erasmus Center of Data Analyitcs +AI, TU Delft, IT Circle Nederland.

Onderzoeksthema

Design in the 21st Century van Kenniscentrum Creating 010.

Looptijd

Het onderzoek loopt van 01-01-2022 tot 31-12-2026.

Subsidie

SIA - SPRONG.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen