Menu Zoeken English

Real Fake

the Influence of Virtual Influencers

Whatsappen met een virtuele date, een concert bijwonen van een overleden artiest die via een hologram het publiek toezingt, en geïnspireerd raken door de Instagram post van een digitale influencer.

In dit digitale tijdperk hebben we steeds vaker te maken met avatars. Kunnen we relaties vormen met entiteiten die niet uit vlees en bloed maar uit bits en bites bestaan? Hoe kunnen we ‘echt’ onderscheiden van ‘nep’ als de grenzen tussen de fysieke werkelijkheid en de digitale realiteit vervagen?

Wie of wat is verantwoordelijk voor het gedrag van deze avatars, als hun handelen voortkomt uit geprogrammeerde codes in plaats van uit een vrije wil. Welke commerciële kansen en bedreigingen bieden avatars aan organisaties en bedrijven? Binnen dit project proberen we op deze vragen een antwoord te vinden door onderzoek te doen naar de opkomst en invloed van digitale influencers.

Onderzoekthema

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen