Menu English

Renovatie- Expert: Renovatieatelier ‘De 8 van de renovatie-expert’

Publicatiedatum: 08 oktober 2020

Het duurzaam renoveren van woningen is een vak apart.

Toon:

Onderwijs

Normaal gesproken studeren de studenten individueel af bij een opdrachtgever. Vanuit het Kenniscentrum Duurzame HavenStad hebben we bewust de verbinding met de opleiding gezocht om een atelier te starten. De context van een renovatie is namelijk heel breed. Deze breedheid kwam in het oude curriculum beperkt voor, en door de studenten bij elkaar te brengen konden ze versneld kennisnemen van elkaars context.

Bovendien had een van de berokken docenten een dubbeltaak, niet alleen begeleiden, maar ook een onderzoek gericht op de aanwezige renovatie kennis bij de studenten. Dit heeft al geleid tot een aantal aanpassingen in het nieuwe curriculum.  Het atelier is daarmee een onderdeel van onderwijsvernieuwing.
De samenwerking met RDM Centre of Expertise zorgt ervoor dat niet alleen inhoudelijk de aanscherping wordt gezocht, maar ook de integrale benadering wordt benadrukt vanuit de personen en het samenwerken. Planning, overleg en samenwerken zijn belangrijke onderdelen die door RDM CoE actief ondersteund worden. Een renovatie-expert is toch een spin in het web, die meerdere disciplines aan elkaar weet te verbinden. Waar beter dan in het onderwijs om daarmee te starten.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen