Menu English

Future proof management

Toekomstgericht denken
Publicatiedatum: 01 januari 2018

Mkb-bedrijven worstelen met hoe zij toekomstgericht denken in hun organisatie kunnen bevorderen. Toekomstgericht denken is exploreren welke kansen en bedreigingen er zijn die de toegevoegde waarde van het mkb-bedrijf beïnvloeden en het ondernemen van acties die zijn gericht op het verzilveren van de kansen en het beheersen van de bedreigingen.

Toon:

Via een game en een tweedaagse is een start gemaakt met het verkennen van mogelijkheden om studenten in te zetten om het mkb te ondersteunen bij het toekomstgericht te laten denken. Momenteel wordt desk research uitgevoerd door een docent-onderzoeker om de state of the art op het gebied van het bevorderen van toekomst gericht denken in kaart te brengen. Op basis hiervan wordt aansluiting gezocht bij mkb-bedrijven om een KIEM-subsidie aan te vragen en zal er een promotievouchervacature binnen HR worden uitgezet.

In 2019 start een pilot met twee mkb-bedrijven waarbij de geplande aanpak van strategisch plannen wordt vergeleken met de exploratieve aanpak van het formeren van een strategie aan de hand van de Lean StartUp methode. 

Verbinding met het onderwijs

  • Honoursstudenten van de opleiding Vastgoed & Makelaardij hebben begin 2018 innovatieve ideeën ontwikkeld voor risicomanagement in het mkb.
  • Minorstudenten van de minor Risicomanagement en Gedrag testen en ontwikkelen eind 2018 het risicomanagementspel.
  • Derdejaars studenten Commerciële Economie starten begin 2019 met het vergelijken van een geplande en een exploratieve aanpak voor strategisch plannen in een pilot.
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen