Menu English

Kenniscentrum Zorginnovatie krijgt excellente beoordeling

15 juni 2021

“Excellent!” Dat is het oordeel van de externe visitatiecommissie over Kenniscentrum Zorginnovatie. Zij hebben gekeken naar de kwaliteit van het onderzoek en de organisatie van het kenniscentrum van de afgelopen zes jaar. “Het kenniscentrum heeft de hoge kwaliteit die de vorige visitatiecommissie in 2015 zag, nog verder weten te verbeteren.”

De onafhankelijke commissie beoordeelde het kenniscentrum op verschillende aspecten zoals het onderzoeksprogramma, impact en kwaliteitsborging. Reden voor deze goede beoordeling is het centraal stellen van de mens als geheel. De commissie is van mening dat dit goed aansluit op de actuele ontwikkelingen binnen brede gezondheidsconcepten, waaronder positieve gezondheid en kwaliteit van leven. Ook vindt de commissie de activiteiten van het kenniscentrum relevant voor kennisontwikkeling op het gebied van gezondheidszorg.

Trots

Kenniscentrum Zorginnovatie is trots op deze uitslag. De goede beoordeling geeft alle lectoren en onderzoekers aanmoediging om dit de komende jaren vast te houden en nog meer ontwikkelingen te realiseren.

"Kenniscentrum Zorginnovatie zet ‘de mens als geheel’ centraal en de commissie vindt dat dit goed aansluit op de actuele ontwikkelingen binnen brede gezondheidsconcepten, waaronder positieve gezondheid en kwaliteit van leven"

Commissie

Eens per zes jaar vindt een externe visitatie plaats binnen bij de kenniscentra van de hogescholen. Een visitatie is er om te onderzoeken of de doelstellingen, zoals omschreven in het Brancheprotocol Kwaliteitszorg Onderzoek, nageleefd worden. Hierop wordt toezicht gehouden door de Commissie Evaluatie Kwaliteitszorg Onderzoek. De commissie bestaat uit een groep van onafhankelijke deskundigen. Het visitatierapport geeft de bevindingen, overwegingen, conclusies en aanbevelingen van de visitatiecommissie weer.

Kenniscentrum Zorginnovatie draagt met circa 150 medewerkers bij aan de praktijk van de gezondheidszorg. Het kenniscentrum onderzoekt innovaties in en mét de praktijk. De lectoren en onderzoekers werken hierbij samen met de toekomstige professionals.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen