Menu English

Dr. Jolanda Dwarswaard

Oud-medewerker kenniscentrum

Jolanda Dwarswaard studeerde Gezondheidswetenschappen, waarna zij de master Health Economics, Policy and Law aan de Erasmus Universiteit afrondde. Tot 2016 was zij in dienst van het kenniscentrum. In 2011 promoveerde zij op het proefschrift De dokter en de tijdgeest, over veranderingen in de beroepsethiek van huisartsen en chirurgen.

Jolanda heeft gewerkt als universitair docent bij het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2012 werkte zij bij het kenniscentrum als senior onderzoeker bij de onderzoekslijn Zelfmanagement & Participatie. Nu is zij onder andere secretaris van de commissie beoordeling promotievouchers van Hogeschool Rotterdam.

Jolanda Dwarswaard was projectleider en onderzoeker binnen het onderzoeksprogramma NURSE-CC en het daaraan gekoppelde project Ethische dilemma’s van zelfmanagementondersteuning. Zij begeleidt Susanne van Hooft bij haar promotieonderzoek. 

Samenwerking

Erasmus MC, Erasmus Universiteit Rotterdam (iBMG)

Onderwijs

Jolanda Dwarswaard is opdrachtgever, scriptiebegeleider en incidenteel docent bij HBO-V en de master Advanced Nursing Practice (MANP).

Project(en)

Van Dr. Jolanda Dwarswaard

Publicatie(s)

Van Dr. Jolanda Dwarswaard